Record hooglosser RHLS

Bij het oogsten van landbouwproducten wordt steeds meer gevergd van de logistieke keten. Vrachtwagens die stil staan kosten geld, evenals oogstmachines die niet oogsten. Om wachttijden tot het minimum te beperken ontwikkelde Record hun eigen hooglosser.

SAMSUNG CSC

Op de Foire de Libramont stelde Record deze hooglosser voor aan het publiek. De RHLS 7500 heeft een inhoud 22,5 kubieke meter en een loshoogte van 4,5 meter. Behalve deze RHLS 7500 komen er in de toekomst nog andere modellen bij, verkrijgbaar met een tandem of tridem-onderstel.  De hooglosser is uitgerust met een gesloten bodemketting uit gegalvaniseerd staal met daarop Ertalon schrapers. De aandrijving van het tapijt gebeurd door 2 hydromotoren, langs elke zijde 1.

SAMSUNG CSC

Voor het chassis is er keuze tussen bladvering, hydraulische- of luchtvering. Op vlak van de assen kan er gekozen worden voor een meelopende stuuras, een gedwongen gestuurde as of zelf aandrijving op de assen. De dissel is standaard voorzien van vering door middel van bladveren. In optie kan deze ook uitgevoerd worden met hydraulische vering door middel van hydraulische cilinders en accumulatoren. De koppeling kan uitgevoerd worden met een trekoog of boloog van 80mm diameter.
Het heffen van de wagen gebeurt door middel van 2 zware cilinder die op de zijkanten van de wagen gemonteerd zijn. De hydraulische voeding wordt gewaarborgd door middel van een hydraulische centrale van 130 L.
SAMSUNG CSC

Alle functies van de aanhangwagen zijn te bedienen door middel van de elektrische bedieningskast die in de tractor is gemonteerd. Eventueel kunnen ook alle functies bediend worden via een touchscreen terminal of radiografische bediening.

%d bloggers liken dit: