ProjectTETRA: met de wiellader aan het gas

CASE Construction Equipment stelde op BAUMA  ProjectTETRA voor, een door methaan aangedreven wielladerconcept . Binnen CNHi wordt al langer gewerkt aan projecten met methaan-motoren, de wiellader is hier de nieuwste ontwikkeling in.

Het concept is gezamenlijk ontwikkeld door CNH Industrial International Design en CASE engineeringteams. De ProjectTETRA wiellader wordt aangedreven door een beproefde zescilinder NG methaanmotor van FPT Industrial, en levert precies dezelfde prestaties als zijn dieselequivalent.  De motor is goed voor 230 pk en een koppel van 1.184 Nm. In vergelijking met een dieselmotor is de NG-motor wel opmerkelijk stiller en ligt het verbruik 30% lager. Op gebied van uitstoot produceert de NG-motor 15% minder CO2 en 99% minder fijn stofdeeltjes.

ProjectTETRA is een opvallende verschijning door zijn futuristische vormgeving. De cabine is een geavanceerde gebruikersomgeving, die uitgebreid gebruik maakt van touchscreen- en spraakbesturingstechnologieën. Verder omvatten innovatieve veiligheidskenmerken biometrische technologieën samen met een obstakeldetectiesysteem, dat is afgeleid van het autonome voertuigonderzoeks- en ontwikkelingsprogramma van CNH Industrial.

CASE CE heeft het concept uitgebreid getest in een aantal reële (werk)situaties en zo de haalbaarheid van methaan-aangedreven wielladers (en andere machines of tractoren) op gebied van duurzaamheid, lagere totale eigendomskosten en operationele levensvatbaarheid aangetoond.

%d bloggers liken dit: