Probotiq overgenomen

Probotiq, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in autonome voertuigen is overgenomen door de Dutch Power Company. Dutch Power Company (DPS) was onder andere al eigenaar van Louis Nagel, Conver en Herder.

Met Probotiq voegt Louis Nagel interessante de producten en kennis op het gebied van GPS besturing toe aan haar bestaande pakket. Louis Nagel is o.a. importeur van McCormick, Landini en van Ag Leader en Autofarm GPS technologie voor de Benelux. Probotiq is gespecialiseerd in het autonoom laten rijden van voertuigen op basis van RTK-GPS en herhaalwerkzaamheden. Voorbeelden hiervan zijn het maaien van golfbanen of het spuiten van boomgaarden.

Volgens het persbericht betekent de overname door Dutch Power Company dat Probotiq sneller zou kunnen groeien en meer ruimte heeft om te investeren in een nieuwe generatie autonoom rijdende voertuigen. Probotiq zal zich vestigen in het Louis Nagel pand in Andelst. Louis Nagel zal ook de verkoop ter hand nemen.

Probotiq eigenaar Vincent Achten deed voor de start van zijn bedrijf onder meer ervaring op met autonome voertuigen door de deelname aan Field Robot Events.

%d bloggers liken dit: