Pöttinger Impress 155 VC Pro: ‘Een feest om mee te persen’

Stiekem had Huiskamp de perswikkelcombinatie dit seizoen nog wel wat meer op de proef willen stellen. Door de weersomstandigheden zijn er namelijk minder balen geperst. Huiskamp is daarentegen niet minder enthousiast over de aanschaf. “Sinds dit voorjaar werken we al met de Impress 155 VC Pro. Eerst met een overbruggingsmachine. Dat werkte al goed, maar toen vanaf juli ook de foliebinding is toegevoegd, gaat het nog beter.”

Huiskamp had een specifiek wensenlijstje voor de machine waarmee hij melkveehouders in de omgeving van Winterswijk bedient. “We hebben een vaste kamer balenpers, maar de Pöttinger is echt de belangrijkste machine geworden. Vanaf dag één werkt het perfect. De foliebinding werkt nog beter dan netbinding. Klanten hebben beter voer, omdat het product in strakkere balen zit. Zuurstofdicht en makkelijker op te maken voor bij de koeien. Bovendien heb je met wikkelfolie maar één soort afval en dat spreekt aan.”

De loonwerker uit Winterswijk had altijd een machine met een variabele perskamer, maar die was aan vervanging toe. Hij bekeek verschillende modellen en kwam uit eindelijk op de Impress uit. De vierde Pöttinger op het bedrijf, Huiskamp heeft namelijk ook drie opraapwagens van de Oostenrijkse machinebouwer lopen.

Met rechte rug bij messenbalk

Het gepatenteerde Easy Move-systeem woog voor Huiskamp zwaar mee in de keuze voor de Impress. “De zijdelings uittrekbaar messenbalk maakt het onderhoud een heel stuk eenvoudiger”, merkt Huiskamp op, “Echt een geweldige uitvinding. Met een rechte rug kan ik nu de 32 messen wisselen. Omdat het zo makkelijk werkt, doe je het automatisch ook vaker. De messen kunnen worden gedraaid, wat ook weer scheelt. Dit systeem maakt het werk een stuk veiliger, in vergelijking met andere machines waar je onder andere over een wikkeltafel moet kruipen om bij de messen te komen. Geklungel in het kwadraat.”

%d bloggers liken dit: