Pöttinger breidt Torro Combiline gamma uit

Pöttinger voegt 2 nieuwe opraapwagens toe aan het Torro-gamma. De Torro Combiline 7010 heeft een maximum inhoud van 40 m³, de 8010 kan maximaal 43 m³ meenemen.

De opraapwagens hebben een vernieuwde aandrijflijn die hogere krachten (tot 160kW/1700Nm koppel) aankan waardoor lossen in een recordtempo kan. De wagens zijn uitgerust met een nieuwe dissel die een hogere belasting aankunnen dan de kleinere opraapwagens in het gamma. Dit moet de trekkracht in het veld en op de kuil verbeteren.
De Torro Combiline is uitgerust met een controlepaneel in de zijkant van de wagen, die gebruik maakt van het CAN-BUS systeem. Via dit paneel heeft de gebruiker controle over functies zoals de verschillende mesconfiguraties, het AUTOCUT systeem, de losvloer maar ook over een nieuwe functie, namelijk het gemakkelijk aan- en loskoppelen aan de trekker.

De nieuwe Torro Combiline wagens kunnen uitgerust worden met een optioneel assistentiesysteem voor de chauffeur, dat via geïntegreerde sensoren niet alleen de snelheid en rijrichting controleren maar ook de stuurhoek. Het systeem is enkel beschikbaar in combinatie met de Power Control terminal en loadsensing hydraulisch systeem.

De nieuwe opraapwagens zijn uitgerust met Durastar messen. Deze messen hebben geharde en duurzame snijvlakken voor langer en beter snijden. De speciale vorm van het mes creëert een zelfslijpend effect wat moet resulteren in een betere voerkwaliteit.

%d bloggers liken dit: