Pöttinger breidt gamma persen uit.

In 2015 stelde Pöttinger de Impress persen voor. Het gamma rondebalenpersen wordt nu verder uitgebreid met 2 pers-wikkelcombinaties, eentje met een vaste kamer en een variant met een variabele kamer.

 De nieuwe persen combineren alle features van de Impress-reeks met een volautomatisch wikkelsysteem. De pers-wikkelcombinaties bestaan in een vaste kamer versie met een baaldiameter van 125 centimeter, de Impress 125 FC PRO, en een variant met een variabele kamer (110-150 centimeter), de Impress 155 VC PRO. Het aansturen van de combinatie gebeurt via de Power Control terminal, of via een andere ISOBUS terminal. Alle functies lopen automatisch, maar kunnen ook manueel bediend worden via de terminal.

De wikkelarmen zijn onder de wikkeltafel gemonteerd waardoor de machine een lage bouw kent. De armen draaien aan een snelheid van 36 toeren per minuut. De Impress pers-wikkelcombinaties zijn uitgerust met de FlexCut 32 snij-unit, een theoretische snijlengte van 36 mm is mogelijk. De persen zijn ook voorzien van de overtop draaiende invoer- en snijrotor voor een optimale vulling van de perskamer.

%d bloggers liken dit: