PotatoEurope: nat met weinig nieuws

Het was nat tijdens hét aardappelevenement van het jaar op 11 en 12 september. Zo nat zelfs dat er op de tweede dag geen demo´s plaatsvonden. Tijdens de opbouwdagen regende het bijna 50 liter in Emmeloord en ook op de eerste dag vielen er enkele flinke buien. 

Het natte weer gaf akkerbouwers en loonwerkers daarentegen wel de gelegenheid om de beurs te bezoeken. Op het land kon immers weinig aangevangen worden. PotatoEurope in Emmeloord (NL) trok volgens de organisatie ruim 15.000 bezoekers uit 49 landen. Veel nieuws was er niet want fabrikanten bewaren de primeurs voor de Agritechnica.

Nieuws rooimachines beperkt

AVR demonstreerde onder andere de Spirit 9200 2-rijige verstekbunkerrooier. Deze werd vorig jaar reeds geïntroduceerd en was nu voor het eerst aan het werk te zien. De rooier was voorzien van het nieuwe cross-roller systeem. Nieuws bij Dewulf was er in de vorm van een nieuwe rooibek en loofklapper op de RA2060 tweerijige verstekrooier. De getrokken Grimme SE 260 was voor het eerst echt aan het werk te zien op ene demonstratie. Deze 2-rijige verstekbunkerrooier van Grimme is ondanks zijn hogere typenummer de ‘kleine broer’ van de SE 150-60. 

Overige nieuwigheden

Bij AVR geen nieuwe producten, maar een volledig in AVR-groen opgestelde inschuurlijn gebouwd in de voormalige Climax fabriek in Veendam (NL). Bijlsma Hercules demonstreerde de BHV 17085 hallenvuller. Deze nieuwe hallenvuller van 17 meter lengte markeert het 75-jarig bestaan van de Nedelandse fabrikant van aardappelverwerkingsapparatuur. Miedema pakte groot uit met onder meer een nieuwe reinigings- en sorteerunit op de MH 241 stortbak. Amazone toonde met de vernieuwde Pantera 4502 de opvolger van de Pantera 4001 zelfrijdende spuit.

%d bloggers liken dit: