PotatoEurope 2015

PotatoEurope, het aardappelevenement bij uitstek, vond dit jaar voor de derde keer plaats in België. Het evenement te Cain (Doornik) zorgde voor een goede kijk op de nieuwigheden in de aardappelwereld. Er waren 185 exposanten aanwezig en er werden ook heel wat demo’s gegeven op het 32 hectare grote beursterrein.

SIZED_20915 (55 van 1)Tussen al de nieuwigheden konden we voor het eerst op Belgische bodem de nieuwe rooiers van Ropa aan het werk zien. De Keiler type I en II, beide getrokken machines, werden aan het publiek voorgesteld op Agritechnica 2013 en waren op de vorige editie van Potato Europe voor het eerst aan het werk te zien. De Keiler I rooit één rij, is voorzien van een bunker van 6000 kilogram en is perfect voor de kleine landbouwer. Daartegenover staat de Keiler II, die 2 rijen rooit en ook het dubbel aantal egelbanden heeft als de Keiler I. De Keiler II is ook uitgerust met een grotere bunkerinhoud van 8000 kilogram.

SIZED_20915 (31 van 1)Waar er tijdens de demonstratie heel wat interesse voor getoond werd, was de Tolmac MT14-75. De Tolmac MT14-75 is een frontrooier van 2000 kilogram en zorgt dat een tweerijige getrokken rooier een hogere capaciteit krijgt. De diabolo-loze rooibek zorgt ook voor een hoger rendement.

Tussen deze rooiers die de aandacht trokken, waren er ook genoeg andere exposanten die hun machines aan het werk hebben gezet. Ploeger, Grimme, Dewulf en AVR konden niet ontbreken. Voor de rooiers en de kippers (die werden geleverd door La Campagne) waren er Case en Steyr trekkers.

Onderstaande foto’s geven u meer inzicht van het evenement die door de kleine regenbuien niet minder mooi was.

Gastartikel geschreven door Michiel van Landbouw door de Lens

%d bloggers liken dit: