Potato Europe 2019 BEURSVERSLAG

De organisatie van PotatoEurope 2019 kan terugkijken op een succesvolle editie. De beurs blijft zich internationaal ontplooien, er waren exposanten uit 17 verschillende landen, waardoor PotatoEurope is uitgegroeid tot de hoogdagen voor alle professionelen die in de sector actief zijn. Een beurs zoals PotatoEurope is vooral handig voor de exposanten omdat ze de giganten waarmee ze demonstreren aan een groot en geïnteresseerd vakpubliek kunnen tonen. Voor de bezoekers is het dan weer interessant om verschillende merken op hetzelfde tijdstip aan het werk te zien om zo een goede vergelijking te kunnen maken. In de aardappelwereld wordt ook het full line verhaal steeds belangrijker. Constructeurs willen daarmee nog een sterkere band opbouwen met hun dealers en klanten. Misschien dat Agritechnica en Agribex  nog voor clusternieuws zorgen..

De Kwatro, zelfrijdende 4-rijige zeefbandrooier, kan sinds kort voorzien worden van een tweedelige bunker met afvoerelevator. Met deze nieuwe optie beschik je over extra zeefcapaciteit tijdens het lossen van de bunker in een trailer of kipwagen. De bunkervloer wordt gevolgd door een afvoerelevator met spijlenketting die overtollige grond zeeft. Nuttig bij directe levering, maar natuurlijk ook bij het rijdend lossen.

AVR toonde de nieuwe snelwisselrooibek. Vanaf 2020 is deze optie op alle tweerijige getrokken AVR-rooiers beschikbaar. De bestaande rooibek werd zo aangepast dat die vlot gedemonteerd kan worden, zonder de graafmat te moeten openen of zonder dat de schaarhouder apart moet verwijderd worden. Het gehele rooibekframe en de rooibek kunnen in een mum van tijd uit de rooier gehaald worden. Hiervoor dient de gebruiker slechts een viertal mechanische snelkoppelingen en klemmen te lossen.

De MH-reeks, Miedema stortbunkers, beschikt vanaf dit najaar over een extra manier om de rollen te reinigen: Clean-Boost. Met deze optie kan de snelheid van de elektrisch aangedreven PU-rollen kortstondig worden verhoogd om ze te ontdoen van aanklevende grond en zo de reinigingscapaciteit optimaal te houden. De demo stortbunker op de beurs, een MH 241 met een inhoud van 20 m3, beschikt over 2 rollenunits. De rollenunit 1 is uitgerust met spiraalrollen en een opklapbare SmartPin (om de spiralen schoon te houden) en de rollenunit 2 met PU-rollen en de gloednieuwe Clean-Boost.

 

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: