Polaris tilt populaire Sportsman naar nog hoger niveau

Polaris voert flinke verbeteringen door aan de Sportsman, haar bestverkochte lijn met All Terrain Vehicle-voertuigen. Inmiddels wordt dit model door meer dan 1,6 miljoen mensen bereden. De nieuwe generatie heeft een gedurfd, modern design met nieuwe functies en productverbeteringen. Aan het rijgedrag en de handling, de veelzijdigheid en betrouwbare prestaties waar de Sportsman bekend om staat, is niet getornd.

Het volledig vernieuwde 2021-model, dat deze herfst bij de dealers arriveert, biedt volgens Polaris een verscheidenheid aan uitrustingen en speciale edities om aan de behoeften en stijl van elke rijder te voldoen. Dit wordt gecombineerd met een reeks nieuwe accessoires, die het maatwerk naar een hoger niveau tillen.

Polaris Sportsman 570

De nieuwe Sportsman 570 is verkrijgbaar met of zonder elektronische stuurbekrachtiging (EPS) en wordt ook aangeboden in een premium SP-uitvoering met verbeterde 14-inch lichtmetalen velgen, een gespoten carrosserie en dubbele A-armophanging aan de voorzijde. Polaris presenteert ook vier extra speciale editie-modellen voor extra veelzijdigheid voor werk of ontspanning. Rijders die nog meer uit hun ATV willen halen, kunnen kiezen uit de nieuwe Sportsman 570 Hunter Edition, Black Edition, Agri Pro Edition of Öhlins Edition, allemaal met unieke kenmerken die bij de klus passen.

“ATV’s zijn vaak de eerste vonk, die een passie voor off-road rijden doet ontbranden, en nieuwe rijders aantrekken. De Sportsman is een icoon en neemt daardoor een belangrijke plaats in binnen onze legendarische merkgeschiedenis”, aldus Steven Menneto, President van Polaris Off Road, “We zijn verheugd om Sportsman de toekomst in te duwen met het geheel vernieuwde 570-model, waarmee we onze bestverkopende ATV-line-up naar een hoger niveau tillen.”

Moderne look en features

De nieuwe reeks met modellen kent een lijst met verbeteringen. Dat begint met een nieuw, gedurfd ontwerp van voor naar achter – inclusief de nieuwe op het stuur gemonteerde pod met een geïntegreerd LED-werklicht en een ingebouwde batterijoplaadpoort. Er zijn LED-koplampen met geïntegreerde richtingaanwijzers en een geheel nieuwe carrosserievorm met scherpere, agressievere lijnen.

Alle bedieningen zijn in één hendel verwerkt, wat het gemak voor de gebruiker vergroot. Het gaat dan om de One-touch, True On-Demand vierwielaandrijving, in-line schakelen en remmen.

Productverbeteringen

De nieuwe Sportsman 570 heeft een grotere, krachtigere 18AH-batterij die 78 procent meer capaciteit levert bij het starten van de het voertuig, de zogenoemde koudstartversterkers. Tevens is de batterij is verplaatst naar een plek onder het voorrek voor gemakkelijke toegang voor onderhoud, en er is een handige batterijoplaadpoort op de pod.

Er zijn ook enkele belangrijke verbeteringen aangebracht aan het motorremsysteem (EBS) op de betreffende 2021-modellen, die nu een soepelere en meer gecontroleerde rijervaring bieden, ongeacht het terreintype. Modellen, die zijn uitgerust met EBS, krijgen ook een nieuwe koppeling voor een soepele inschakeling bij lage snelheden. Dat is vooral handig wanneer precisie vereist is, zoals bij het navigeren op smalle paden of bij het achteruitrijden naar een aanhanger.

Verbeterde kwaliteit

Het nieuwe Sportsman 570-platform heeft een eersteklas look en feel met verbeterde duurzaamheid en biedt tegelijkertijd een onverslaanbare waarde. Met nieuwe en afgedichte ophangingsbussen, nieuwe en verbeterde remleidingen en A-armen, evenals een volledig afgedichte contactschakelaar, biedt de Sportsman 570 ultieme veerkracht. Alle nieuwe 570-modellen zijn standaard voorzien van stalen voorrekverlengers, die de sterkte vergroten en bijgewerkte sjorbanden bevatten voor meer veelzijdigheid bij het vervoeren van zware ladingen.

De Sportsman 570 is meteen op grotere wielen gezet. Onder het voertuig zitten nu duurzame Carlisle-banden van 25 inch. Dit geldt voor alle standaardmodellen, zodat er een grotere bodemvrijheid ontstaat en lekbestendiger zijn. Opgeteld beschikt het basismodel over een verhoogd trekvermogen van 680 kilogram, 29,6 centimeter bodemvrijheid en een totaal laadvermogen tot 232 kilogram.

Eindeloos maatwerk

De nieuwe mogelijkheden, die optioneel kunnen worden toegevoegd, zorgen dat er meer maatwerk kan worden geleverd. Nieuw is de introductie van Rockford Fosgate fabrieksaudio-oplossingen. Zo kunnen er bijvoorbeeld zes inch luidsprekers, met een Bluetooth-verbinding, naadloos op de bagagedrager worden gemonteerd. Hiervoor heeft Polaris een Lock & Ride-techniek ontwikkeld, waar bijvoorbeeld ook een ophangsysteem voor lieren of een ploeg gehangen kunnen worden.

De nieuwe Sportsman kan daarnaast ook worden uitgevoerd met een open laadbak of een koelbox. Ook hand- en duimverwarming op het stuur is mogelijk. Tevens is het voorruit speciaal ontworpen om het nieuwe ontwerp van de pod aan te vullen. Agressief gebogen bumpers en brushguards of banden en wielen voor specifieke terreinen zijn mogelijk.

De Icon, beter dan ooit: de Polaris Sportsman 570-opstelling

  • 2021 Sportsman 570 – Sage Green or White Lightning
  • 2021 Sportsman 570 EPS – Sage Green, White Lightning or Zenith Blue
  • 2021 Sportsman 570 EPS SP – Titanium Metallic
  • 2021 Sportsman 570 EPS Hunter Special Edition – Polaris Pursuit Camo
  • 2021 Sportsman 570 EPS Black Special Edition – Black Pearl
  • 2021 Sportsman 570 EPS Agri Pro Special Edition – Sage Green
  • 2021 Sportsman 570 EPS SP Öhlins Special Edition – Turbo Silver

MY21 ATV-opstelling

Tot slot, naast de nieuwe generatie Polaris Sportsman, zien de Sportsman Touring 570 en Touring XP 1000 geheel nieuwe premium kleuropties die beschikbaar zijn voor 2021

  • 2021 Sportsman Touring 570 EPS – Titanium Metallic
  • 2021 Sportsman Touring 570 EPS SP – Nara Bronze
  • 2021 Sportsman Touring XP 1000 EPS – White Pearl

Bron: Polaris

%d bloggers liken dit: