Peeters Group pakt uit met Pitbull

De Peeters Group, bekend van de merken Peecon en Tulip, presenteerde tijdens Intermat te Parijs een nieuwe productlijn. Onder de merknaam Pitbull wordt een nieuwe serie mini-shovels in de markt gezet.

 De nadruk bij de compacte laders van Peeters ligt op veiligheid, kwaliteit, kracht en behendigheid. Daarom kiest men voor Kubota-motoren, Linde-hydrauliek en assen van Dana-Spicer. Om optimale veiligheid te garanderen maakt men bij de Pitbull-shovels gebruik van een gepatenteerd stabilisatiesysteem op de beweegbare achteras, gecombineerd met een telescopische valbeveiliging. Voor een betere zichtbaarheid heeft het Peeters-team gekozen voor een open giek met parallelsysteem en optioneel kan gekozen worden voor een gepatenteerde ‘clear-view’ telescopische giek voor rijcomfort met een vrij gezichtsveld. Deze doorkijkgiek is standaard op het topmodel X30-45. Deze minishovel is goed voor 45 pk en een bakhoogte van 3.500 mm en een hefvermogen van 1.600 kg.

De compacte wielladers zullen in de gloednieuwe fabriek te Etten-Leur (Noord-Brabant) met een oppervlakte van 7.500 m² worden geproduceerd. In de fabriek wordt gewerkt met een modern machinepark met daarin een 10-tal robotsystemen. De Peeters Group mikt op een capaciteit van meer dan 2.000 shovels per jaar.