Opzienbarende lagedruk-bosbouwband: ” 1,5 bar is voldoende”

Voor de bosbouw presenteerde Alliance op Agritechnica twee unieke nieuwkomers. De Forestar 644 is schadebestendig en levert onder de meest lastige omstandigheden uitzonderlijke prestaties. De Forestar 344 Elit is de eerste lagedruk-bosbouwband ter wereld.

Lagedruk-bosbouwband

Alliance pretendeert met deze innovatie met een spanning van 2,5 bar dezelfde prestaties te leveren als de standaardspanning van 4,5 tot 5 bar. Dit moet zorgen voor minder bodemverdichting, comfort en een brandstofbesparing. Zoals blijkt in de dagelijkse bosbouwpraktijk bij de gebroeders Köhler uit Bopfingen (DLD).

De gebroeders Kohler hebben een traditioneel bosbedrijf in het zuidwesten van de Duitse stad Bopfingen aan de oostelijke rand van Baden-Würtemberg in Duitsland. Het bedrijf is actief in de professionele bosbouw, houtkap en houthandel.

Alliance F344 ELIT-banden

De broers zijn wereldpioniers in het werken op lage druk bosbouwbanden. Lang voor de officiële introductie in 2018 werkten zijn al 7 jaar met de Alliance F344 ELIT-banden in de test. Inmiddels hebben ze er 12.000 bedrijfsuren mee gedraaid die onder de HSM 208F loader staan gemonteerd. Alexander Kohler: “We maken met deze banden aanzienlijk minder  schade aan rijpaden en bospaden. Daar zijn onze klanten, de landgoedeigenaren, blij mee.


Forwarder HSM 208F op Alliance F344 ELIT banden

1,5 bar is voldoende

“Toen we voor het eerst een set F344 ELIT-banden aanschaften, waren we sceptisch over het rijden met een druk van slechts 1,5 bar.  Wij hebben de banden uiteindelijk zowel in natte als droge omstandigheden en in verschillende regio’s getest en zijn zeer tevreden zijn. Dankzij de F344 ELIT konden we het gebruik van Boogie-Tracks op in veel gevallen vermijden of de inzet daarvan langer uitstellen. Dat werkt voor ons een stuk efficiënter en we het geeft een stuk minder bodembederf”.


Alliance F344 ELIT (800/40 – 26.5) na meer dan 12.000 uur (7 jaar) werk

Herziening na 12.000 bedrijfsuren

“De belangrijkste factor in onze sector is het vermogen om betrouwbaar en concurrerend te werken op elke locatie en in de meest uiteenlopende bodemomstandigheden,” zegt Alexander. Hij benadrukt de betrouwbaarheid van de banden en merkt op: “Na 12.000 uur met dezelfde set Alliance F344 ELIT-banden te hebben gewerkt, zijn we blij te kunnen bevestigen dat ze het werk doen, en het perfect doen.” Terugkijkend op meer dan zeven jaar dienst , meldt hij dat de banden helemaal geen downtime of problemen hebben veroorzaakt.

%d bloggers liken dit: