Opendeurdagen en startschot van Agri-Clermont

Agri-Clermont wordt lokale dealer van het volledige Massey-Ferguson gamma
Agri-Clermont wordt lokale dealer van het volledige Massey-Ferguson gamma

Voorbije zondag en maandag waren er opendeurdagen in de gebouwen van de bekende bietenrooier-fabrikant Gilles. Het was meteen het startschot van het nieuwe dealership Agri-Clermont dat in één van de fabriekshallen wordt ondergebracht, en dat vooral Massey Ferguson-tractoren zal verkopen vanuit Clermont, nabij Beaumont.

Knappe Massey-Ferguson 1150 met Spearhead maaier
Knappe Massey-Ferguson 1150 met Spearhead maaier

Het nieuwe dealership krijgt de volledige steun van de AGCO-importeur Matermaco, dat door omstandigheden de afgelopen jaren wat minder aanwezig was in de Laars van Henegouwen.
Behalve het volledige gamma van Massey-Ferguson (van 19 tot 400pk) en het hooibouw-programma van Fella zitten ook Gilibert, Agronomic, Spearhead en Rauch in het gamma van Agri-Clermont.
Er is ook een Kramp-shop en verdeelpunt van BP-producten.

Nieuw ontwikkelde wagenrooier van Gilles
Nieuw ontwikkelde wagenrooier van Gilles

Naast deze merken is er nog ruimte voor het gespecialiseerde materiaal voor de bietenoogst van Gilles en Holmer die in een aparte firma ondergebracht zijn.

Met meer dan 500 bezoekers over de 2 dagen de directie terug op een succesvol weekend. Ondertussen zijn ook de eerste verkopen al gerealiseerd, wat getuigt van vertrouwen in deze nieuwe dealer.

Naar de toekomst toe zijn de nodige verbouwingswerken al gepland. Van de huidige 4000m² bedrijfsoppervlakte wordt 1200m² voorbehouden voor een nieuwe toonzaal en werkplaatsen voor de trekkers van Massey-Ferguson en de machines. Een officiële opening volgt nadien.

Voor Matermaco was het van belang om te kunnen werken met gedreven, toekomstgerichte mensen, en de eerste 4 personeelsleden van Agri-Clermont zijn intussen operationeel, waaronder bedrijfsleidster An Van Goey.

%d bloggers liken dit: