Op reis met De Loonwerker: Brazilië

Brazilië is in alle opzichten een indrukwekkend land. Ruim 200 keer groter dan Nederland met verschillende klimaten, uiteenlopende landbouw & natuur. Super interessant om hier eens een rondreis te maken!

 


Zaterdag 27 januari 2018
Vanaf Schiphol vliegen we naar Sao Paulo waar we tegen de avond arriveren. We worden opgewacht door onze Engelstalige agrarische gids die de rest van de reis bij ons blijft. Er staat een goed typisch Braziliaans welkomstdiner klaar zodat u gelijk al kennis kunt maken met de vele vleessoorten. Overnachting in Sao Paulo.

Zondag 28 januari 2018
Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor onze eerste binnenlandse vlucht naar Porto Alegre. Vanmiddag heeft u een ontmoeting met het agrarisch bureau van de staat Rio Grande do Sul, vergelijkbaar met onze regionale LTO. Hier krijgen we heldere uitleg over de diversiteit van de landbouw. Overnachting in Porto Alegre

Maandag 29 januari 2018 
Door het beschermde importbeleid hebben de bekende merken fabrieken in Brazilië gevestigd. Vanochtend bezoeken we de John Deere trekkerfabriek waar we een uitgebreide rondleiding krijgen. Na de lunch rijden we door uitgestrekte weilanden en bezoeken we een vleesveebedrijf met Hereford. Diner en overnachting in Porto Alegre.

Dinsdag 30 januari 2018
Koffers inpakken want we trekken verder landinwaarts. Onderweg verandert het landschap en gaan we genieten van een schitterende rit langs de Rota dos Vinhos (druivenroute). En natuurlijk proeven we een heerlijk glas wijn na de rondleiding op een Bodega (wijngaard). In Brazilië zijn veel kolonies gesticht waar tradities nog steeds gelden. Vanavond eten we in een bijzonder Italiaans restaurant. Tijdens de  reis kunt u uiteraard doorgeven dat u iets anders wilt eten dan pizza’s.

Woensdag 31 januari 2018

Van de wijn gaat de reis verder naar een groot graangebied. We bezoeken een grote coöperatie en maken kennis met de Braziliaanse manier van graanverbouw. Met een beetje geluk zijn ze aan het oogsten. In de middag bezoeken we Semeato waar zogenaamde  no-till machines worden gemaakt. U zult zien dat veel bedrijven niet of nauwelijks grondbewerking toepassen. Deze werkwijze komt ook steeds meer in Europa ter sprake. Niet alleen de machines moeten hiervoor uitgerust zijn, ook het bouwplan. Tijdens de rondleiding door de fabriek zullen we zien welke aanpassingen er aan de machines zijn gedaan. Na deze mooie dag overnachten we in Passo Fundo.

Donderdag 1 februari 2018
Na het ontbijt rijden we richting Chapecó. Een reis van 200 km. Onderweg bezoeken we een groot bedrijf met mais, sojabonen en rijst. We krijgen meer te weten over de teeltmethodes en gaan natuurlijk bij de machines kijken.

Vrijdag 2 februari 2018
Vandaag rijden we richting de grens met Paraguay en Argentinië naar Foz do Iguaçu. Het is een rit door een uitgestrekt gebied met schitterende uitzichten. Onderweg stoppen we een paar keer om o.a. een bedrijf met varkens en kippen te bezoeken, een lunchpakket te nuttigen en een slachthuis te bezoeken. Diner en overnachting in Foz do Iguaçu in de staat Parana. Hier brengen we het weekend door om te genieten van de schitterende natuur in dit gebied.

Zaterdag 3 februari 2018
We beginnen vandaag met een rondleiding over de Itaipu dam. Deze Braziliaans-Paraguyaanse stuwdam in de rivier de Paraná, heeft een lengte van 7,7 km en is 196 meter hoog. Het is de op een na grootste stuwdam ter wereld. Daarna rijden we naar ’s werelds meest bekende watervallen: de Iguaçu falls die middenin een schitterende jungle liggen. Kilometers aan watervallen die tot ruim 80 meter hoog zijn en ruim 6,5 miljoen liter water per seconde naar beneden laten vallen, zullen een grote indruk achterlaten. We bezoeken de watervallen van zowel de Argentijnse als Braziliaanse kant.

Zondag 4 februari 2018
Voor wie wil kan vandaag de rivier op een bijzondere manier beleven, namelijk met een spectaculaire boottocht waarbij u onder één van de grotere watervallen vaart. Ervaar hoe warm het water is en de kracht waarmee dit naar beneden komt!

Een bijzonderheid van het regenwoud zijn de vele dier- en plantensoorten die men hier aantreft. We bezoeken het vogelpark zodat u in een korte tijd een goede indruk krijgt van de vogels die in dit uitgebreide gebied leven. Wilt u de watervallen van bovenaf  bekijken (voor eigen rekening), dan proberen we dit voor u te reserveren.

We sluiten de avond af met een verrassende dinnershow.

Maandag 5 februari 2018
We laten het regenwoud achter ons en trekken de staat Paraná in om de grootste landbouwbeurs van Brazilië te bezoeken, de Show Rural. Deze beurs trekt jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers en geeft een goede indruk van de diversiteit van de landbouw in dit enorme land. Daarnaast is het ook een ontmoetingsplek voor veel boeren die doorgaans op grote afstand van elkaar wonen. U zult verrast zijn hoeveel Duits en Nederlands u hoort! Zeker gaat u oud-landgenoten treffen! Tussendoor kunt u ook genieten van diverse shows en stands met streekproducten. We dineren vanavond in een Duitse kolonie in een brouwerij waarbij uiteraard de ‘Wurst’ niet zal ontbreken.

Dinsdag 6 februari 2018
Vandaag rijden we richting Castro waarbij we een groot akkerbouwgebied passeren dat ligt aan het ruim 170 km lange stuwmeer van de Itaipu dam. Onderweg bezoeken we akkerbouwbedrijven waar de kans groot is dat men in deze periode aan het oogsten is. Vanavond dineren we met een paar Nederlanders die hier wonen en kunnen er verhalen worden uitgewisseld.

Woensdag 7 februari 2018
In de jaren 60 is een aantal Nederlanders vertrokken naar Brazilië. Ze hebben een aantal kolonies gesticht waaronder Castro. Vandaag gaan we diverse Nederlanders bezoeken op hun bedrijven en zullen we ook de coöperatie niet overslaan! Uiteraard lunchen en dineren we met elkaar zodat we lekker ongedwongen met elkaar in het Hollands kunnen praten! En dat kan tot in de late uurtjes, want we overnachten in Castro.

Het belooft een indrukwekkende dag te worden met mooie ontmoetingen met mensen die vaker met ons gereisd hebben!

Donderdag 8 februari 2018
Vandaag bezoeken we een andere grote Nederlandse kolonie waar we naast diverse akkerbouwbedrijven ook een kijkje gaan nemen bij een melkveebedrijf. We sluiten de dag af met een Heineken biertje en wellicht oerhollandse bitterballen.

Vrijdag 9 februari 2018
Vanochtend bezoeken we de trekkerfabriek van New Holland in Curitiba. Daarna vertrekken we met de trein naar Paranagua. Een indrukwekkende treinrit waarbij u de natuur uit een heel andere hoek ziet. Vervolgens bezoeken we de haven die van groot belang is voor de landbouw. Van hieruit gaat het graan de hele wereld over en vanaf de rivier krijgen we een goede indruk van de grootte van de  schepen, opslag en breedte van de rivier. Aan het eind van de dag reizen we met de bus terug naar Curitiba voor diner en overnachting.

Zaterdag 10 februari 2018
Zoals we onderweg al gemerkt hebben maakt Brazilië zich op voor het meest belangrijke feest van het jaar: carnaval. Vandaag vliegen we naar Rio de Janeiro, hoofdstad van het carnaval, maar voordat we ons in dit feest storten nemen we wat rust tijdens de stadstour en picknick  in de Botanische tuin. Het diner zal vanavond bestaan uit hapjes die u zelf kunt kopen, want we moeten op tijd bij de enorme optocht zijn. Geniet van de mooiste dames die op de meest fraaie wagens dansen. Een spektakel om nooit te vergeten!

Zondag 11 februari 2018
Na een rustig ontbijt gaan we een paar andere hoogtepunten van Rio de Janeiro bezoeken waaronder de suikerbroodberg, het Christusbeeld dat net gerenoveerd is en het enorme Maracana stadion en natuurlijk Copacabana. Vanavond een speciaal diner, want het is de laatste avond in dit mooie land.

Maandag 12 februari 2018
Na het ontbijt heeft u nog wat vrije tijd om rustig de koffer te pakken. Daarna moeten we helaas naar het vliegveld voor onze vlucht naar Amsterdam.

Dinsdag 13 februari 2018
Vanochtend arriveren we op de luchthaven Schiphol. De afwisselende reis door een fascinerend Brazilië zit er helaas alweer op. In een korte tijd heeft u een groot deel van het land gezien, diverse agrarische bedrijven bezocht, de hoogtepunten van de schitterende natuur gezien en ervaren hoe gastvrij de mensen zijn.

 Overige informatie en reissom

Tijdens deze reis gaat een locale agrarische gids mee en vanaf Schiphol gaat een reisleidster van Trekker Reizen mee. Zij zorgt voor de vertaling naar het Nederlands en dat dat het jullie aan niets ontbreekt tijdens de reis. Ongeveer 4 weken voor vertrek is een bijeenkomst waar meer informatie wordt gegeven over de reis. U maakt dan ook kennis met de andere reizigers en de reisleiding. Daar ontvang u een reisboek met meer informatie over de bedrijven die we bezoeken, agrarische en andere gegevens over de gebieden waar we komen en informatie over de andere reizigers (wie is wie). Voor de thuisblijvers maken we een reisboekje met van iedere dag een kort programma en alle benodigde informatie die voor hen belangrijk is.

De prijs van deze volledig verzorgde reis bedraagt  € 5.450 p.p. op basis van een 2-persoonskamer. De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt € 995,-. Als u alleen reist kunt u worden ingedeeld met een andere alleen reizende. We letten hierbij zoveel mogelijk op leeftijd en interesses zodat u een passende kamergenoot krijgt. Bij de prijs is inbegrepen: alle genoemde excursies, entreegelden, vluchten, luchthavenbelastingen. brandstoftoeslagen, vervoer met luxe touringcar, locale gids met agrarische achtergrond en kennis, alle maaltijden behalve 10 februari, overnachtingen in goede 3 en 4 sterren hotels. Voor eigen rekening zijn alle persoonlijke uitgaven, eventuele annulerings- en/of reisverzekering.

U kunt zich inschrijven voor de reis door het formulier in te vullen. Wij nemen daarna contact met u op.

Het is noodzakelijk dat u goed ter been bent om aan deze reis deel te kunnen nemen om volop van alle activiteiten te kunnen genieten. Voor deze reis heeft u een geldig paspoort/reispas nodig welke tot minimaal september 2018 geldig is. Bij meer dan 20 deelnemers gaat een tweede reisbegeleider mee vanaf Schiphol. De maximale groepsgrootte bedraagt 28 personen en er zijn minimaal 15 deelnemers nodig om de reis door te kunnen laten gaan. Deze reis kan aangemerkt worden als studiereis. We adviseren u met uw boekhouder te bespreken tot in hoeverre deze als bedrijfskosten aangemerkt kan worden.

Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Trekker Reizen. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Op al onze diensten en reizen gelden onze algemene voorwaarden. U vindt deze op onze site. 

%d bloggers liken dit: