Oogst energiegewassen en tophout opkomende markt

sized_KOH-7581Energiegewassen staan steeds meer in de belangstelling. Duurzame energie levert een positieve bijdrage aan een schoner milieu. Bovendien wordt het gestimuleerd door de overheid omdat die in de toekomst steeds meer energie wil opwekken afkomstig uit hernieuwbare bronnen zoals zon, wind, warmte en biomassa. Dit biedt voor de loonwerksector kansen.Kansen op werk en een nieuwe bron van inkomsten. De loonwerksector kan met de inzet van machines hierbij behulpzaam zijn. Maar om voldoende rendement te halen heb je wel voldoende oppervlaktes nodig. De Loonwerker was de afgelopen periode te gast bij verschillende demonstraties.
Tijdens een demonstratie van de oogst van Miscanthus bij loon- en akkerbouwbedrijf Sieverdingbeck in het Duitse Velen, zagen wij ook verscheidene geïnteresseerden uit Nederland en België. Sieverdingbeck heeft zich gespecialiseerd in het telen en vermarkten van Miscanthus en benut het energiegewas ook voor het verwarmen van zijn woonhuis en bedrijf.

sized_MISCANTHUSOogsten van Miscanthus
Miscanthus, ook wel olifantsgras genoemd, is een energiegewas dat steeds meer in de belangstelling komt te staan. Het energiegras is afkomstig uit Azië, kan tot 4 meter hoog worden en heeft veel voordelen. De grote hoeveelheid aan jaarlijkse droge massa is bekend vanwege het opwekken van energie in biomassacentrales. Maar het gewas biedt meer mogelijkheden.

%d bloggers liken dit: