Officiële opening Zuidberg North America Inc.

  sized_Official opening Zuidberg North America Inc (2)Op woensdag 2 juli is de Amerikaanse vestiging van Zuidberg in Cedar Falls (Iowa) officieel geopend. In het bijzijn van onder andere de burgemeester van Cedar Falls, afgevaardigden van de State of Iowa, de directeur van de lokale Kamer van Koophandel, Nederlandse- en lokale pers en diverse hoogwaardigheidsbekleders is het pand officieel in gebruik genomen.

Tijdens de feestelijke ceremonie verrichtte Rudolf de Jong, bedrijfsleider van Zuidberg North America Inc., samen met het ´Ribbon Cutting Team´ de in Amerika gebruikelijke ceremonie. Met deze feestelijke gebeurtenis is de ingebruikname van het pand in Cedar Falls een feit.

Dichtbij de klant
sized_First shipment from Netherlands symbolic unloaded by Rudolf de JongZuidberg levert inmiddels al 12 jaar producten aan Noord-Amerika, d.w.z. Canada, USA en Mexico. Trekkerfabrikanten zoals John Deere, New Holland, CASE en AGCO werden direct vanuit Nederland beleverd en landbouwmechanisatie bedrijven werden beleverd door de Canadese importeur van Zuidberg. Laatstgenoemde zal als importeur voor Canada blijven fungeren, terwijl Zuidberg de klanten in USA en Mexico vanuit Cedar Falls gaat beleveren.
Zuidberg heeft de filosofie om dichtbij de markt te willen staan om zodoende de specifieke wensen en behoeftes nog beter te kunnen begrijpen en in te vullen. Met deze eigen vestiging wil Zuidberg voor extra toegevoegde waarde voor haar klanten in Noord-Amerika zorgen. Vanuit deze visie en de kansen die de Amerikaanse markt Zuidberg biedt is het een logische stap om een vestiging met een eigen Verkoop-, After Sales- en Expeditieafdeling in Noord-Amerika te beginnen. Zuidberg North America Inc. zal in het eerste jaar werkgelegenheid bieden aan 6 personen. De productie zal in Ens (NL) blijven plaatsvinden.

Twee productgroepen
sized_Nieuw pand Zuidberg North America Inc.Het bedrijf gaat de Noord-Amerikaanse markt met twee bekende productgroepen bedienen. De productgroep Frontline Systems is gespecialiseerd in (co-)engineering, ontwikkeling en productie van innovatieve fronthefsystemen voor vrijwel ieder tractormodel. De fronthef en PTO systemen worden geleverd aan zowel trekkerfabrikanten als dealers (After Market).
De andere productgroep, Transmissions is gespecialiseerd in (co-)engineering, ontwikkeling en productie van klantspecifieke transmissies. De aandrijfoplossingen worden geleverd aan fabrikanten in een breed aantal sectoren, waaronder Landbouw, Transport, Automotive, Marine, Rail en Infra en Milieu.

%d bloggers liken dit: