OBO Banden importeur Techking banden in Europa

Na ruim 50 jaar alleen grote gebruikte banden te hebben vernieuwd lanceert OBO Banden in januari 2015 een nieuw bandenconcept op de Europese markt. Nieuwe banden van het Chinese merk Techking worden verkocht met een  tweede leven concept.

Statiegeld
“Het tweede leven concept, zoals alleen OBO Banden dit kan bieden, bevat 3 unieke elementen die geen bandenleverancier in Europa evenaart”, schetst directeur Herman Hutten. “Bij de verkoop van een Techking band ontvangt de koper 3 belangrijke extra’s. Namelijk 5 jaar garantie op de nieuwe de band door OBO Banden, een terugkoop garantie en een vernieuwbare kwaliteitsband. Hierdoor zijn deze banden zeer duurzaam.” De terugkoopgarantie kan gezien worden als een soort statiegeld; na het gebruik van de band kan de versleten band ingeleverd worden en krijgt de klant er  een gegarandeerd geld bedrag voor terug óf de klant laat de band vernieuwen en bespaart zo geld.

Het is voor beide banden producenten een welkome aanvulling op een reeds bestaand assortiment. “We kozen voor het Chinese merk Techking omdat we na anderhalf jaar intensief testen erover eens zijn dat dit merk banden levert die van hoogwaardige kwaliteit zijn dat we de banden na het eerste leven ook kunnen vernieuwen.” Vervolgt Hutten. “Het zijn banden zoals we die in Europa gewend zijn”

Nieuw & Vernieuwd
De bandenvernieuwer zag dat de populariteit van bandenvernieuwing op de industriële markt toenam, en de aanvoer van versleten banden(karkassen) afnam. Door het grote aanbod van Chinese banden die vaak niet te vernieuwen zijn, bleven er alleen maar Europese karkassen over die voor een 2e leven in aanmerking kwamen. Om toch de markt te bedienen en zichzelf uiteindelijk weer te voorzien van een goede aanvoer van karkassen  bedacht OBO Banden het tweede leven concept. Met Techking heeft OBO Banden een waardige kwaliteitspartner in haar duurzaamheidsfilosofie.

Werkgelegenheid
Met de nieuwe activiteiten op de bandenmarkt verwacht OBO Banden een forse toename in het personeelsbestand. Met name de afdelingen verkoop en logistiek zullen op korte termijn uit gaan breiden en op termijn zal er ook een stijging in de productie plaatsvinden.

%d bloggers liken dit: