Noviteiten Schouten Machines ATH 2014

Schouten Machines laat op de ATH het publiek voor het eerst kennismaken met de nieuwe Spider zodebemester met een werkbreedte van 6.8 mtr. en een geheel nieuwe mengdoseerwagen model Quickfeed MDW190.
SCHOUTEN Spider SP6834
Schouten SpiderDeze bemester is speciaal ontwikkeld voor de professionele agrariër en loonwerker met als uitgangspunten een laag eigen gewicht, hoge duurzaamheid en lage onderhoudskosten.Uniek aan de bemester is de torsieveer-ophanging in de elementen en een parallelgeleiding op de mestuitloop waardoor de aflegging van de mest altijd egaal verloopt.
De lagerhuizen en schijfkouternaven zijn gemaakt van hoogwaardig lichtmetaal. De koutersnijschijven van ø 350 mm zijn vervaardigd van slijtvast kunststof. Elke schijf is voorzien van dubbele nastelbare lagers en een cassetteseal voor een langdurige afdichting.

De Exa-cut verdelers met ø 51mm slangen zorgen voor een storingsvrije en exacte verdeling van de mest over de gehele breedte.  De Spider SP6834 is standaard op alle uitlopen voorzien van de bekende pneumatische afsluiter. Onderhoudsvrij en afsluitbaar in secties om de kopakker schoon te houden of percelen die gegreppeld of niet evenwijdig zijn, te kunnen bewerken
SCHOUTEN Quickfeed MDW190
De nieuwe mengdoseerwagen is ontwikkeld om een nog betere mengkwaliteit te behalen bij een traditionele voerdoseerwagen. Tevens is met behulp van nieuwe innovatieve materialen gezocht naar een onderhoudsvrije wagen.

De Quickfeed MDW190 heeft een inhoud van 19m³, en een geheel nieuw lossysteem waardoor een uitstekende mengkwaliteit gehaald wordt. De wagen heeft een zelfdragend chassis waaronder een enkel- of tandemas gemonteerd kan worden. Op het zelfdragende chassis is een kunststof bodem gemonteerd. Tevens is er een nieuwe rekvrije bodemketting ontwikkeld met een treksterkte van totaal 30 ton.

Deze wagen wordt voor het eerst getoond op de ATH. Foto’s zijn nu nog niet beschikbaar.

%d bloggers liken dit: