Het nieuwste vlaggenschip van Imants: spitten tot 135 cm diep

Imants, de spitmachinefabrikant uit Reussel (NL), heeft een nieuw vlaggenschip, een diepspitmachine met een werkdiepte tot 135 cm. Ondertussen zijn er al 2 machines van het type 135SX265PL verkocht in Nederland.

De nieuwste diepspitters zijn een nieuw ‘hoogtepunt’ in de 130 jarige historie van Imants waar medewerkers met veel plezier aan gewerkt hebben. De spitmachines zijn gigantisch in omvang. In transportstand bereiken ze een hoogte van 3.5 m. Dit komt alleen al door de spitas die een diameter van ruim 2.70 m heeft. De diepspitmachine die een diepte tot 1.35 m. kan bereiken maakt de grond los, breekt storende lagen en mengt desgewenst diverse grondlagen. Hierdoor kan men grond verschralen of in sommige gevallen verrijken.

De spitmachine wordt in het algemeen ingezet bij speciale projecten zoals grondrenovatie en recultiveringsprojecten of voordat men meerjarige teeltgewassen aanplant in bijvoorbeeld groente-, boom-, of fruit-teelt. De diepspitmachines zijn daarom voor een geheel ander doel gebouwd dan de spitmachines die ingezet worden voor jaarlijkse tuinbouw of akkerbouwdoeleinden.

Vanwege de vraag uit de markt is de machine vernieuwd en voldoet het aan de laatste stand van de techniek. Het is wereldwijd gezien een unieke machine die ook in de mijnbouw ingezet kan worden. Ondanks de enorme omvang is de machine op de weg goed te transporteren doordat hij niet breder is dan 3 meter. Uiteraard zal er een passende tractor voor moeten want afhankelijk van de werkdiepte zal het vermogen liggen tussen de 250 en 400 Pk.

Deze 135 spitmachine completeert een reeks diepspitmachines. Zo is er voor elke vermogensklasse, grondsoort en werkdiepte een passend model en worden machines waar nodig klant specifiek geconstrueerd. Dit zorgt ervoor dat Imants haar wereldwijde netwerk kan bedienen met unieke producten voor de land- en tuinbouw en de groenvoorziening.

Op de Imants facebook pagina kan men de verschillende fases van de montage van de machines bekijken.

%d bloggers liken dit: