Nieuwigheden op AgriTechnica

Agritechnica is ’s werelds grootste landbouwmechanisatiebeurs die van 10 tot 14 november 2015 in Hannover door gaat. Dit jaar zullen circa 2800 standhouders uit 52 verschillende landen innovatieve machines en verder doorontwikkelde machines tentoonstellen.

Vijf gouden en 44 zilveren medailles voor bijzondere noviteiten worden op de beurs uitgereikt door de Duitse organisatie DLG. Alvast een greep uit tal van bijzonderheden welke op deze tweejaarlijkse beurs te zien zullen zijn.

SIZED_KRONE PREMOSKrone lanceert pelletoogstmachine Premos
De Krone Premos 5000 is een mobiele pelletmachine die door DLG op Agritechnica bekroont zal worden met een gouden medaille. De oogstmachine kan zowel mobiel gebruikt worden waarbij ze het strozwad op het land oppikt en omzet naar pellets als stationair voor opgeslagen strobalen. Het fijngemalen stro wordt via  matrixpersen tot pellets geperst en in een voorraadbunder opgeslagen. Deze kunnen daarna op het land overgeladen worden via een transportband op een kipper. De pelletkorrels worden steeds populairder en kunnen worden benut als voer, brandstof verbrandingskachels, of strooisel in stallen.

SIZED_KRONE ACTIVEMOWKrone maaiers ActiveMow
Meer dan 50.000 maaiers worden er jaarlijks verkocht. De helft hiervan zijn achtermaaiers met een werkbreedte kleiner dan 3,20 m. De ActiveMow is een nieuwe generatie maaiers bedoeld voor deze doelgroep. Dezelfde eigenschappen als in de Krone EasyCut maaiers en de Krone Big M zelfrijder zitten nu ook in de ActiveMow serie die bestaat uit 6 modellen. De werkbreedte varieert van 2,05 m werkbreedte naar maximaal 3,61 m.

SIZED_Fendt VariogripproFendt VarioGrip Pro bandendruk wisselen in slechts 30 seconden
Met de nieuwe VarioGrip Pro van Fendt kan de bandendruk van 0,8 bar in het veld tot 1,8 bar voor op straat in slecht 30 seconden geregeld worden. Fendt VarioGrip Pro zal als optie worden aangeboden voor de Fendt 900 Vario serie met bandengrootte 710/75R42. In samenwerking met bandenfabrikant Mitas is het nieuwe concept ontwikkeld.

Fendt 1050 VarioFendt 1000 Vario gaat in productie
Nadat er bijna 3 jaar gewerkt is aan de Fendt 1000 Vario serie zijn de details nu bekend. Vier modellen komen in 2016 op de markt in de vermogensklasse van 400 – 500 pk. De Fendt 1000 Vario is wereldwijd de eerste standaardtrekker met Fendt ProDrive (1 oliepomp die de olie via een T-stuk verdeelt over 2 hydromotoren, voor de voor- en achteras) en Fendt VarioDrive. Het hart van dit monster is een 12.4 liter MAN-zescilinder motor die maximaal 1.700 toeren maakt. De topsnelheid ligt op 60 km/uur. In de Benelux verwacht Fendt in juli 2016 de eerste te kunnen leveren.

SIZED_CHALLENGER ROGATORChallenger getrokken RoGator 300-serie
In augustus 2015 al gespot in Grubbenvorst (Zuid-Limburg), in 2016 brengt Challenger een getrokken veldspuit op de markt. De RoGator 300-serie bestaat uit twee modellen: de RG333 (tankinhoud 3.300 liter) en de RG344 (tankinhoud 4.400 liter). Veel onderdelen als spuitboom, ophanging spuitboom, chassis, leidingen en de fustreiniger zijn vergelijkbaar met die van een zelfrijdende spuit. Veel verschillende spoorbreedtes (1,50 m – 2,25 m) zijn mogelijk. Om maximaal te kunnen manoeuvreren is een kleine draaicirkel (hoek 35 graden) mogelijk.

SIZED_SDF VEILIGHEIDSCAMERAS 1Extra ogen middels veiligheidscamera’s voor Deutz-Fahr 9-serie trekkers
Trekkers worden groter, zwaarder en dus gevaarlijker voor overige weggebruikers. Reden voor Deutz-Fahr om Driver Extended Eyes te ontwikkelen die in de neus van de 9-serie is gebouwd. Deutz-Fahr is de eerste trekkerfabrikant die zo’n systeem presenteert. In de motorkap zijn drie camera’s gemonteerd die de omgeving rondom de trekker controleren. Dit beeld is te zien op de iMontor 2.9 in de cabine. Wanneer iemand in de directe omgeving van de trekker loopt zal de computer een waarschuwingssignaal afgeven en het achterliggende systeem zal verhinderen dat de bestuurder kan gaan rijden.

SIZED_SCHUITEMAKER RAPIDE 6600Schuitemaker Rapide 6600-30,5 dubbeldoelwagen
Al 30 jaar bouwt Schuitemaker dubbeldoelwagens. Op Agritechnica toont Schuitemaker de Rapide 6600-30,5 dubbeldoelwagen met een inhoud van 39 m3. De Rapide heeft 162 cm brede banden ter bescherming van de bodemstructuur.

SIZED_KUHN SW 4014 AUTOLOADKuhn Autoload 4014
Het verzamelen en wikkelen van ronde en vierkante balen is een tijdrovend proces. Het Autoload 4014 systeem van Kuhn is een volledig automatisch en non-stop wikkelsysteem voor ronde en vierkante balen zonder input van de chauffeur. Een laser geïntegreerd in het frame ziet de baal, scant de omvang en vervolgens pakt de machine de baal op en wikkelt deze.

SIZED_LELY GETROKKEN HAKSELAAR STORMLely getrokken hakselaar
De Lely Storm 300 heet de nieuwe getrokken gras- en maishakselaar die in 2016 op de markt komt. Deze hakselaar heeft een ongestuurde pickup of maisbek voor drie rijen en is bestemd voor grote veehouders en loonbedrijven waar niet veel tijd is voor de grasoogst. De Lely Storm 300 beschikt over een grote blaaspijp voor aanhangers met een hoge transporthoogte. Standaard kan deze 280 hydraulisch zwenken en is neerklapbaar.

SIZED_LELY TIGO SLIJPSYSTEEM2Lely mobiel messenslijpsysteem
Lely brengt een mobiel messenslijpsysteem op de markt voor de Lely Tigo PR & XR modellen. In slechts 8 minuten tijd kunnen 40 messen worden geslepen

%d bloggers liken dit: