Nieuwigheden Fliegl op Agribex 2015

Ludo Pauwels, de Benelux-importeur van Fliegl stelt op Agribex enkele nieuwigheden voor. Zo staat ondermeer de vernieuwde stalmestspreider ADS 120 op zijn stand, net als een compacte afschuifwagen en een nieuwe strowagen.

Fliegl Stalmestspreider ADS 120
De ADS 120 valt op door zijn nieuwe , afgeronde vorm die breed uitloopt boven de wielen en daardoor meer volume meeneemt dan de klassieke rechte vorm. Door het gebruik van het afschuifsysteem heeft men geen last van brugvorming bij het lossen van de lading, zoals bij de klassieke bodemkettingen. Ook nieuw is dat de strooiunit kan uitgewisseld worden tussen de ADS en de klassieke afschuifwagen ASW.
De strooiunit, de Profi 2015, is voorzien van pendelende werpers en breekboutbeveiliging op de messen. Een hydraulische tussendeur is standaard. Een hydraulische achterdeur is optioneel , en dient ervoor om in gesloten toestand fijne producten zoals compost, kippenmest of kalk te gaan strooien. Hierbij schrapen de rechtopstaande verdeelwalsen het product af en brengen dit op de strooischijven. Om die reden ook is het strooielement zo gebouwd dat de bodem van de afschuifwagen als het ware doorloopt tot boven de strooischotels. Dit om vallende pakken compost te vermijden. Als men de strooiunit afbouwt, kan men een klassieke achterdeur met graanschuif op de ADS monteren. Zo heeft men een extra transportvoertuig.


Fliegl ASW 256 compact
Streuwerk20153[1]De afschuifwagen ASW 256 compact is een prijsvoordelig instapmodel met een inhoud van ca 22 m³, goed voor een lading landbouwproducten van 16 ton. Daar waar de grotere afschuifwagens voorzien zijn van een chassis met uitwisselbare opbouw, is bij de compactserie chassis en bak in 1 geheel gebouwd. De wagen is verder gebouwd volgens het Fliegl principe ; gegalvaniseerd onderstel en bak en mogelijk uitrustbaar met een doorvoeraftakas zodat verschillende cassettes zoals een strooiunit of overlaadvijzel kunnen gemonteerd worden achteraan de wagen.

De compactserie van Fliegl kenmerkt zich door een scherpe prijszetting, vergelijkbaar met een klassieke landbouwkipper. De compactversie bestaat in 3 modellen ; de ASW 256 met een inhoud van 22 of 27 m³ , de ASW 261 met 30 m³ en de ASW 271 met 35 m³. Op Agribex wordt de ASW 256 compact tentoongesteld met een opgebouwde stalmestspreider.

Strowagen DPW 180 B
DPW180_Praxis[1]Vanaf 2016 zullen alle Fliegl strowagens worden uitgeleverd in gegalvaniseerde uitvoering.De bodem is opgebouwd uit getraande staalplaten zodat de lading minder neiging heeft om te gaan schuiven. Ook zijn er meerdere verzonken haken aangebracht om spanriemen te bevestigen en heeft de bodem een opzetrand zodat de balen vaster op de wagen liggen.

Standaard zijn de wagens uitgerust met voor en achter doorgebogen hekkens voor het vervoer van ronde balen, doch een recht voorhek is ook verkrijgbaar. De wagen heeft een laadvlak van 10 meter en kan optioneel worden uitgerust met een uitschuifbare bodem van 1,20 meter. Standaard zijn de strowagens van Fliegl op alle 3 de assen geveerd en zijn alle assen voorzien van hydraulische- of luchtremmen. Op Agribex zal een speciaal aangepaste wagen getoond worden voor het transport van vlas.

%d bloggers liken dit: