Nieuwigheden bij Väderstad

Nadat de eerder gelanceerde Opus 600 en 700 goed onthaald werden, stelt Väderstad smallere versiers voor van de getrokken cultivator.

Op basis van het zelfde concept heeft de fabrikant nu ook een 4 en 5 meter brede versie gemaakt, de Opus 400 en 500. De cultivatoren hebben een tandafstand van 27 centimeter en een vrije doorlaathoogte van 80 cm. Hierdoor kunnen gewasresten en groenbemester gemakkelijk verwerkt worden. Standaard is de Opus uitgerust met de MixIn schaar maar er is uitgebreide keuze tussen meerdere tandpunten en scharen. De werkdiepte bedraagt, afhankelijk van de gekozen tand, tot maximaal 40 centimeter.
Na de tanden volgen egalisatieschijven. Er is ook keuze uit meerdere rollen.

Opklapbare Väderstad Tempo
Uitgerust met dezelfde zaaielementen als de getrokken Tempo, is de Väderstad Tempo V een hydraulisch opklapbare gedragen zaaimachine met maximaal 12 elementen.
De Tempo V bestaat in 7 uitvoeringen, met een werkbreedte tussen 4,2 en 6,6 meter. De elementen kunnen gemakkelijk van het frame afgenomen worden zodat een 12-rijige machine met 45 cm rijafstand voor bieten snel kan omgebouwd worden tot een 8-rijige maïsplanten op 75 centimeter.
Väderstad introduceert ook een nieuwe kunstmestkouter die smaller is zodat ook op 45 cm rijafstand kunstmest kan meegegeven worden bij het zaaien.

%d bloggers liken dit: