Nieuwe zaaimachine Amazone AD-P 01 Special met QuickLink

Voor de combinatie met de nieuwe rotorkopeg KE 01 en de nieuwe rotorcultivatoren KG/KX 01 biedt Amazone nu een nieuwe pneumatische opbouwzaaimachine aan, de AD-P 01 Special. Deze machine heeft een werkbreedte van 3 m. Net zoals bij de opbouwzaaimachines Cataya en Centaya wordt de AD-P 01 Special met de QuickLink koppeling aan de grondbewerkingsmachine bevestigd.

De AD-P 01 Special kan naar keuze worden uitgerust met een 850 l of 1.250 l zaadtank. Beide tanks kunnen optioneel worden vergroot met een 250 l opzetrand. Als koutersystemen zijn zowel de WS-sleepkouters als de RoTeC-Control-zaaischijven beschikbaar met rijenafstanden van 12,5 cm of 15 cm. Voor optimale bedekking van het zaaigoed kan worden gekozen voor een exakteg of een rolleneg.

De krachtige turbine en de elektrische doseeraandrijving zorgen voor een betrouwbare aanvoer van het zaad. De kouterdruk kan mechanisch worden ingesteld met behulp van een universeel bedieningsgereedschap, of hydraulisch vanuit de tractorcabine. De machine kan worden bediend met de AMADRILL+ bedieningscomputer of met een ISOBUS-terminal.

 Afhankelijk van de rijenafstand biedt de nieuwe segmentenverdeelkop van de AD-P 01 Special de mogelijkheid om 2 x 5 of 2 x 6 rijpadensegmenten te schakelen.  De rijpadenschakeling gebeurt rechtstreeks op de segmentenverdeelkop en kan zeer flexibel aan de spoorbreedte en de breedte van de tractorbanden worden aangepast. De elektrische dosering vermindert  de zaaihoeveelheid bij het inschakelen van de rijpaden, afhankelijk van het aantal afgesloten rijen.

Als extra uitvoering kan elektrisch de segmentenverdeelkop halfzijdig worden uitgeschakeld. Hiermee is het mogelijk bij asymmetrische rijpadensystemen met de helft van de breedte van de machine aan de rand van het perceel te beginnen. Bovendien is een geautomatiseerde halfzijdige schakeling per GPS-Switch of AutoPoint op schuine kopakkers en spieën mogelijk.

 Grondbewerkingsmachines met veel comfort
Tot de belangrijkste voordelen van de nieuwe rotorkopeg KE 01 en de nieuwe rotorcultivatoren KX/KG 01 behoren niet alleen de comfortabele instelling van de machine met het universele bedieningsgereedschap, maar ook de parallelle geleiding van de machine via de naloopwals. Bovendien is de egalisatiebalk aan de naloopwals bevestigd. Dankzij de QuickLink bevestiging kan de grondbewerkingsmachine binnen enkele minuten van de opbouwzaaimachine worden gescheiden, zodat deze ook zeer goed voor solo gebruik kan worden ingezet.

Voor het verdichten van de grond kan de AD-P 01 Special naar keuze worden uitgerust met de tandenpakkerwals PW 600, de V-ringwals KW 580, de V-ringwals met matrixbandenprofiel KWM 600 of de trapeziumringwals TRW 500 resp. TRW 600. Voor alle grondsoorten is een geschikte wals beschikbaar.

%d bloggers liken dit: