Nieuwe weidebeluchter bij Joskin

De nieuwe Joskin Scariflex Max is uitgerust met 7 rijen van 3 verschillende werktuigen, waarvan de werkdiepte onafhankelijk ingesteld kan worden volgens de gevraagde werkzaamheden. Om de weide te regenereren is hij van agressievere tanden voorzien die dieper werken. Bovendien kunnen de werktuigen die niet nodig zijn opgeheven worden dankzij de onafhankelijke instellingen.

Een rij harde schrapers op veren maakt het mogelijk om molshopen en opgehoopte mest te verspreiden om zo het terrein vlak te maken en te nivelleren. Een tweede rij sleepschrapers op half-soepele bladen zorgt voor de verspreiding van koemest, molshopen en stapels stalmest.

2 rijen verende messen kammen de dode zode uit en brengen lucht bij de wortels om zo de groei te stimuleren en de opbrengst van het grasland te bevorderen. Deze worden gevolgd door nog eens 3 rijen triltanden aan de achterzijde, net zoals op de Scariflex. Deze triltanden verwijderen verder de mogelijke mossen en onkruiden uit het terrein.

Door de combinatie van bewerkingen is de Scariflex Max het hele jaar in te zetten, voor en na de winter om de weiden te regenereren en tijdens de rest van het groeiseizoen om de weiden te beluchten en onderhouden.

%d bloggers liken dit: