Nieuwe verreiker van CaseIH: FARMLIFT

 De nieuwe Case IH Farmlift serie omvatte zes modellen, van de wendbare en compacte instap model de Farmlift 525, speciaal ontworpen voor gebruik in lage gebouwen en stallen, tot de krachtige Farmlift 935 die hoog en zwaar til werk met gemak afhandelt. Motor vermogens van 74pk (Farmlift 525) tot 143pk (Farmlift 635 en 742), en de maximale hefhoogte van 5,7 tot 9,6 meter.

Voor professionele veehouderij of gespecialiseerde tuinbouw
Case-IH Farmlift De compacte 525 Farmlift is ontworpen om aan de eisen van specifieke veehouderijen te voldoen. De verreiker is zo gebouwd dat hij kan werken in krappe ruimtes zoals lage stallen of smalle doorgangen.  Hierdoor is hij ook geschikt voor gespecialiseerde tuinbouwtakken als groenten- of boomteelt als alternatief voor een tractor met voorlader.

De Farmlift 525 heeft een maximale hefcapaciteit van 2,5 ton en hefhoogte van 5,7 meter. Zijn totale hoogte van onder de twee meter maakt deze machine bijzonder goed geschikt voor het werken in lage ruimtes. Ook maakt de compacte bouw, met een wielbasis van slechts 1,80 meter, deze Farmlift zeer wendbaar. De kleine draaicirkel van slechts 3,40 meter maakt hem ideaal om binnen gebouwen te gebruiken.

Voor werken die een hoger hefvermogen en hefhoogte vereisen
Case-IH FarmliftVoor landbouwers en loonwerkers die meer bereik en capaciteit vereisen heeft CaseIH binnen het Farmlift model een grotere range, met 5 machines die kunnen worden afgestemd op de specifieke behoeften van het bedrijf en van de klant. De maximale motorvermogens variëren tussen 121pk voor de modellen 632 -735-935  tot  143pk voor de Farmlift 635 & 74.
De hefhoogtes gaan van 5,7m op de FarmLift 525  tot 9,1m op de FarmLift 935. Het hefvermogen varieert tussen 2,5 ton op de kleinste versie tot 4,2 ton op de FarmLift 742.

De Farmlift 632-635-735-742-935 modellen worden aangedreven door de laatste nieuwe FPT NEF-4 motoren. Deze gekende motor voldoet aan de laatste EURO IIIB normen. Ze zijn tevens uitgerust met het bewezen Case IH Efficient Power System, gebaseerd op SCR-technologie om zowel de emissies en het brandstofverbruik te verminderen.

Soepel en snel laden
De modellen 632,735 en 935 hebben een 4×3 powershift terwijl de 635 en 742 beschikken over een 6×3 powershift met autoshift-functie. De maximale rijsnelheid bedraagt 40 km / u.  Met de autoshift-functie schakelen versnellingen 4 tot 6 automatisch, aangepast aan de respectieve toerental.

Het allerbeste zicht
Case-IH FarmliftDe Farmlift-verreikers zijn uitgerust met een comfortable, ruime volledig beglaasde cabine die zorgt voor een goed zicht, zowel tijdens transport als tijdens hefwerkzaamheden, ook in het hoogste werkgebied. Bestuurders bekend met Case-IH tractor cabines zullen zich thuis voelen in de comfortable en ergonomische cabine uitgerust met een efficiënt ventilatie systeem ontwikkeld voor de FarmLift. Ook is een airco optioneel leverbaar. Alle essentiële functies, zoals de hefmastbesturing, rijrichting en het schakelen, zijn gegroepeerd op de multifunctionele joystick.

De soepelste hydraulische bediening
Elk model beschikt over het perfecte hydraulische systeem voor optimaal vermogen en efficiëntie. De robuuste en betrouwbare pompen leveren snelle cyclustijden voor maximale rendabiliteit. De Farmlift 525 is uitgerust met een hydraulische pomp van 80l/m, de Farmlift 632, 735 en 935 met een pomp van 120l/m en de Farmlift 635 en 742 beschikt over een variabele debiet pomp (CCLS) van 140 liter/minuut. Last-afhankelijke ventielen zorgen voor een precies en proportioneele bediening van alle functies.Case-IH Farmlift

Het volledige hydraulische debiet is beschikbaar bij lage toerentallen, wat er tevens voor zorgt dat het brandstofverbruik tot een minimum wordt beperkt. De telescopische arm is voorzien van een nieuwe dubbel U frame design waarbij de telescoop onderhoudsarm is gebouwd. Een doordachte slanggeleiding beschermt de hydraulische leidingen tegen breuk en beschadingen. Met een uitkiphoek tot 145 graden op de Farmlift 635 en 742 en een robuust koppelstuk zorgt dit voor een veilige en precieze montage van verschillende accessoires.

Beveiligde belasting en stabiliteit
Het nieuw ontwikkelde chassis zorgt voor een laag zwaartepunt en een optimale gewichtsverdeling, ongeacht de belasting. De speciaal ontworpen telescopische arm zorgt ervoor dat extreme krachten gemakkelijk worden geabsorbeerd. Ondanks zijn laag zwaartepunt heeft de machine nog steeds een grote bodemvrijheid. De optimale gewichtsverdeling tussen voor-en achteras zorgt voor een uitstekende tractie en optimale bediening in het veld.

Maximale trekkracht en besturing
Alle Farmlift modellen zijn uitgerust met vierwielaandrijving. Drie verschillende stuurmodes (Enkel voorassturing, voor- en achterassturing en krabbegang) kunnen worden geselecteerd voor een uitstekende wendbaarheid en een kleine draaicirkel in het veld, op de weg of op het erf.

%d bloggers liken dit: