Nieuwe TOP 662 hark met zijafleg bij Pöttinger

De nieuwe compacte hark TOP 622 is een verdere aanvulling in het gamma van harken met zijafleg, die nu reeds bestaat uit de grotere TOP 722 en TOP 812.
De werkbreedte van de hark bedraagt 6,55m, transportbreedte is 2,55m terwijl de transporthoogte beperkt blijft tot minder dan 4m.

De hark is zo gebouwd dat het zwad aan de rechterzijde van de machine wordt afgelegd, zodat de chauffeur steeds een goed zicht op de werking heeft en tegelijkertijd de bediening van de trekker binnen handbereik heeft. Een grote draaihoek en beperkte afmetingen maken de hark uiterst wendbaar.
De hark is uitgerust met een sequentie-schakeling voor het heffen en zakken van de rotoren op de kopakkers. Deze sequentie-schakeling kan aangepast worden aan de individuele eisen van de bestuurder.

De Pöttinger TOP 662 is, net als de grotere leden van de familie, voorzien van de nieuwe TopTech+ rotoren. Deze rotoren hebben 12 tandarmen en een werkbreedte van 3,07m. De grote curvebaan zorgt voor een rustige loop van de tandarmen. De armen zijn bevestigd met 2 bouten, waardoor ze gemakkelijk te vervangen zijn bij eventuele schade. Voor transport hoeven de tandarmen niet verwijderd te worden. De curvebaan kan aangepast worden aan wisselende gewasomstandigheden zodat altijd een sized_TOP_662_2_hqperfect zwad kan opgebouwd worden. De transmissie van de rotor zit in een oliebad en is compleet afgesloten. Een groot kroonwiel zorgt voor een rustige loop van de rotor en het geheel is volledig afgedicht en stofvrij.

Voor deze hark met zijafleg is er keuze uit meerdere onderstellen voor de rotoren. Standaard is er een 3-wielig chassis met in optie een MultiTast volgwiel, maar ook een 5-wielig chassis met tandem-as behoort tot de mogelijkheden.

De TOP 662 is standaard uitgerust met een hydraulisch verstelbaar zwadgordijn. Optioneel kan de hark voorzien worden van een hefsysteem per rotor, zodat beide rotoren los van elkaar kunnen heffen en zakken.
Het chassis is voorzien van brede transportwielen en een gestuurde as. Standaard zijn ook verlichting en spatborden gemonteerd.

%d bloggers liken dit: