Nieuwe structuur voor de Matermaco Group

Overeenkomend met zijn groeistrategie, heeft Matermaco Group een nieuwe juridische entiteit gesticht om alle AGCO-activiteiten samen te bundelen. De nieuwe vennootschap, Matermaco Agriculture NV heeft als focuspunt de groei van Massey Ferguson, Valtra en Fella in België.

Tot nu toe waren Massey Ferguson en Fella door Matermaco NV verdeeld en Valtra was door Matera SA vertegenwoordigd. Ook een reeks complementaire landbouwmerken zoals Bogballe, Quivogne en Vigolo werden overgedragen naar deze nieuwe structuur.

Benoit Strauven, CEO van Matermaco Group legt uit: “De AGCO-activiteiten samenbundelen binnen één onafhankelijke entiteit is een belangrijke stap in het uitbouwen van onze gefocuste en vereenvoudigde structuur. Dankzij deze operatie hebben we de opportuniteit om onze eigen IT-systemen te integreren en om de door Mechan Groep ervarende processen aan te passen aan onze organisatie. Daarnaast geeft dit ons een duidelijk beeld weer van de cashflow en financiële behoeften van deze veeleisende en uitdagende sector”. Merijn Aldewereld, Directeur Landbouw bij Mechan Holding, bevestigt: “Deze verandering laat ons commitment aan onze leveranciers zien en geeft duidelijkheid naar de markt. Hiermee komt onze structuur nog meer in lijn met onze strategie en wijze van marktbenadering, met positieve gevolgen voor alle betrokkenen”.

De laatste onderhandelingen zijn gaande voor een nieuw pand voor Matermaco Agriculture en de verhuizing van de inventaris en de burelen valt in 2017 te verwachten.
Naar aanleiding van deze strategische operatie, zal Matermaco NV zich verder focussen op de verdeling van Kubota (maaiers, tractoren en motoren) alsook op de groei van de afdeling Industrie (bouwmateriaal en goederenbehandeling). Matera zal zich geheel richten naar de export van machines voor de mijnbouw, constructie en landbouw in Afrika.

%d bloggers liken dit: