Nieuwe sleepslangbemester Snake van Fliegl

Door het grote succes van de Fliegl sleepvoetbemester Skate heeft Fliegl nu ook op deze basis een nieuwe sleepslangbemester ontwikkeld. Het concept blijft hetzelfde : de drijfmest wordt door het raamwerk gepompt naar de verdeler van waaruit de korte slangen de mest naar de sleepvoeten brengen.

De toegang naar de slangen wordt vrijgehouden door een RVS vijzel die heen en terug draait om zo verstopping van de doorvoer te voorkomen. Die vijzel wordt hydraulisch aangedreven via olie van de trekker en vraagt slechts een debiet van 25 liter/min. Door de zeer korte afstand van het raamwerk naar de sleepvoeten heeft men bij de start zeer vlug een verdeling over de volledige breedte.

De Snake is verkrijgbaar in werkbreedtes van 9 , 12 en 15 meter en vouwt zich samen in transporttoestand achter de trekker. Hierbij heeft men slechts een transportbreedte van 2,60m en maximaal 3,80 m hoogte. Het gewicht van een 15 meter bedraagt slechts 2100 kg. Voor het volgen van de aanvoerslang heeft Fliegl een speciale hydraulisch bedienbare geleider ontwikkeld die voorkomt dat de slang kan knikken. Bij het bemesten wordt deze strak aangespannen en bij het draaien op het kopeinde terug los gezet zodat de slang eenvoudig kan volgen. Op het kopeinde wordt de bemester Snake een stuk naar boven geklapt zodat deze niet kan nadruppen.

Daar een sleepvoetbemester weinig kracht vraagt en de Snake een zeer laag eigengewicht heeft kan hier met een lichte trekker worden gewerkt om zo diepe insporing in het veld te vermijden.

%d bloggers liken dit: