Nieuwe serie Bobcat landbouw verreikers

De vijf nieuwe modellen die Bobcat uitbrengt, worden allen gebouwd in de fabriek in Pontchâteau (F). Ze hebben hefvermogens van 2,6 tot 3,8 ton en hefhoogtes van 6 tot 7 meter. Met de nieuwe naamaanduiding zijn deze beide grootheden nu direct afleesbaar.

bobcattl34-65hfDe TL26.30 en TL30.60 zijn de twee compacte modellen. De TL35.70, TL34.65HF en TL38.70HF zijn de modellen met hoge prestaties en hoog hydraulisch debiet. De Agri-versie van deze modellen hebben een aantal extra functies voor meer comfort en productiviteit.

Bobcat levert deze verreikers bij ons met een speciaal hiervoor ontwikkelde Bobcat D34 Stage 4- motor. Voor landen waar minder strenge emissienormen gelden, worden ze uitgerust met een Stage 3A Perkins-motor.
De Bobcat Stage 4-motor is een common rail motor met turbo en uitlaatgasrecirculatie zonder gebruik van roetfilter.
Hij is in drie versies verkrijgbaar :
– 75 pk (55,2 kW) versie                voor lage bedrijfskosten, met enkel een DOC als uitlaatgasnabehandeling;
– 100 pk (74,5 kW) versie voor zware toepassingen, met DOC en SCR als uitlaatgasnabehandeling;
– 130 pk (97 kW) versie voor extra zware toepassingen, met DOC en SCR als uitlaatgasnabehandeling.

 

Onder de 5 nieuwe modellen is de TL34.65HF een gloednieuw model dat een hefvermogen heeft van 3,4 ton bij een maximale hefhoogte van 6,42 meter.  Het is uitgerust met HF-technologie, dat staat voor hoog hydraulisch debiet. Het systeem maakt gebruik van een sterke loadsensing pomp van 190 l/min (150 l/min bij de hulphydrauliek) en debietdeling. Deze HF-technologie gebruikte Bobcat o.a. reeds op de TL470HF en wordt nu verkrijgbaar op zijn opvolger, de TL38.70HF en op dit nieuwe model.

De nieuwe serie verreikers hebben tal van vernieuwingen meegekregen. Een aantal opvallende zijn SMS of Speed Management System waarmee de rijsnelheid onafhankelijk van het motortoerental kan worden geregeld, SHS of Smart Handling System waarmee de snelheden van de giekbewegingen (heffen, in- en uitschuiven, kantelen) afhankelijk van het soort werkzaamheden kan worden aangepast en AFM (Auxiliary Flow Management) waarmee het hydraulische debiet aan de eisen van het aanbouwdeel kan worden aangepast en waarmee een continu debiet kan worden ingesteld.
Tenslotte zijn alle verreikers ook standaard uitgerust met een ECO-modus.

%d bloggers liken dit: