Nieuwe schudder van Vicon

De nieuwe Fanex 1124C betreft een getrokken Vicon-schudder die ondanks zijn 11,2 m werkbreedte toch compact is en daardoor geschikt voor kleine trekkers. 

De Fanex 1124C is de vervanger van de Fanex 1103C. De werkbreedte van 11,2 m wordt verkregen door 10 rotoren. De Fanex 1124C is standaard uitgevoerd met een hydraulische schuinverstelling voor het kantschudden. Optioneel kan de schudder worden voorzien van een hydraulische kopakkerpositie. Die wordt bediend via een hydraulisch/elektrische voorkeuze. Hierdoor zijn er slechts twee dubbelwerkende ventielen nodig.

Net zoals alle andere nieuwe generatie schudders uit de Fanex-serie, is deze schudder compleet onderhoudsvrij tijdens het seizoen. De enige vetnippel is gepositioneerd op de aftakas en hoeft slechts één keer per jaar gesmeerd te worden. De Vicon Fanex 1124C heeft een zeer korte bouwwijze. Daarmee is hij erg wendbaar. Dankzij het brede transportframe is de schudder stabiel op de weg. Technisch is de 1124C gelijk aan zijn kleinere broertje: de Fanex 90C met een werkbreedte van 9 m.

%d bloggers liken dit: