Nieuwe schijvenmaaiers bij Pöttinger

Pöttinger heeft het programma aan Novacat achtermaaiers uitgebreid. Naast de Novacat 402, 4421 en 352, zijn er de nieuwe generaties Novacat 262 en 302 maaiers.

De twee nieuwe achtermaaiers Novacat 262 en 302 hebben een werkbreedte van respectievelijk 2,62 en 3,04 meter en zijn elk verkrijgbaar met ED-vingerkneuzer of RC-rollenkneuzer, of met zwad vormers in plaats van een kneuzer.Tijdens het transport is de maaier 115 graden hydraulisch omhoog te draaien, waardoor deze compact en veilig kan getransporteerd worden. Bij het afkoppelen kunnen de maaiers achtergelaten worden in de transport positie om ruimte te besparen . De standaard parkeerstand is aan de zijkant in de werkpositie.

Het hart van de beide maaiers bestaat uit de bewezen Novacat maaibalk met standaard snelwisselsysteem. De goede toegang tot de maaibalk zorgt voor snelle en eenvoudige wisseling van de messen. De gestroomlijnde messenschijven, de schuin afgeplatte maaibalk en de minimale afstand tussen de messen en de maaibalk, gecombineerd met de overlappende snijvlakken zorgt voor een zuivere snede en beschermt de zode.

De beide maaiers zijn voorzien van hydraulische ontlasting. Het heffen en de bodemvolging zijn te bedienen met behulp van volledig gescheiden hydraulische systemen.

NOVACAT_302_ED_2_hqZowel de NOVACAT 262 en 302 zijn leverbaar met een ED-vingerkneuzer of RC-rollenkneuzer. De ED-vingerkneuzer is uitgerust met het nieuwe ontwerp van stalen tanden gemonteerd op rubberen elementen om een langere levensduur te garanderen. De RC-rollenkneuzer is overgenomen uit de andere modellenreeks en is voorzien van de nieuwe rollen.
De nieuwe NOVACAT 262 en 302 maaiers bieden ook de juiste zwadvorming voor alle bedrijfsomstandigheden. Er zijn vier configuraties beschikbaar: wijd verspreid zonder zwadschijven , zwad schijf aan de buitenkant (optioneel), zwadschijven aan beide kanten , en aanvullende zwadschijven .

%d bloggers liken dit: