Nieuwe Samon uienlader klaar voor praktijk

Na 2 jaar uitvoerig testen met diverse modellen uienladers start Ellens Landbouwtechniek B.V. uit Nagele nu met het bouwen van een grote serie uienladers voor de Europese markt.

Ellens bouwt al meer dan 15 jaar uienladers onder de naam Samon Machines. Dit ging destijds enkel om exportmachines, relatief eenvoudige machines met alleen een rooias, zeefmat en een afvoer. In de loop van jaren is er een model bij gekomen met een iets grotere afvoer en egelband.

Drie jaar geleden is men begonnen met het ontwikkelen van een nog groter type uienlader welke geschikt is voor de West-Europese markt. Grote kenmerken van de machine zijn de productvriendelijkheid en capaciteit.

De uienlader is voorzien van een korte smalle opvoermat. Een tweede zeefmat, egelband en afvoer. De details maken de machine, zo is de bek optioneel te voorzien van een rooias, de val naar de 2e mat is zeer klein, de afstand tussen de tweede zeefband en de egelband is te verstellen, de afvoer is maakt geen scherpe bochten en snelheden van alle matten zijn te verstellen.

%d bloggers liken dit: