Nieuwe roterende schoffel van Carré

Carré heeft de nieuwe Rotanet Control roterende schoffel op de markt gebracht. De roterende schoffel is nieuw op het gebied van de mechanische onkruidbestrijding.

Gepatenteerd systeem

Een gepatenteerd systeem zorgt voor een gelijkmatige druk en werkdiepte van de sterwielen tot een verschil in hoogte van 15cm. Hierdoor is er ook in eventueel aanwezige rijsporen een gelijkmatige bewerking mogelijk. De sterwielen zijn gegroepeerd per 6 en opgehangen door middel van een parallellogram. De druk op de wielen kan vanuit de cabine worden afgelezen en is hydraulisch ingesteld tussen de 18 en 29 kg waardoor de bewerking precies aan de bodem en het gewas kan worden aangepast.

De ROTANET Control is verkrijgbaar in werkbreedtes van 4,8 tot 7 meter. De
werksnelheid van 9 tot wel 20 km/h garandeert een enorme capaciteit zodat de effectiviteit van onkruidbestrijding binnen het beperkte tijdsvenster gemaximaliseerd is.

Korstvorming verhelpen

De sterwielen met lepelvormig uiteinde zorgen dat de korst breekt en werpen onkruidkiemen en grond op. Voor kwetsbare gewassen of planten in een vroeg groeistadium kunnen de wielen individueel mechanisch worden opgeklapt zodat de bewerking tussen de gewasrijen of juist alleen in de gewasrij plaatsvindt. Afgelopen voorjaar zag men in diverse regio’s hardnekkige korstvorming waardoor het kiemende gewas geen kans kreeg om boven te komen. Door de korst te breken met de nieuwe roterende schoffel is er een goed alternatief voor bijvoorbeeld beregenen. De roterende schoffel voor lucht in de bodem zodat het gewas weer ruimte krijgt om te groeien.

%d bloggers liken dit: