Nieuwe Pöttinger harken met dubbele rotor

Pöttinger De nieuwe harken met middenafleg TOP612C, TOP702C en TOP 762 C zijn ontwikkeld met het oog op unieke wendbaarheid en tegelijkertijd een zachte omgang met het veld en het voer.

De 3 modellen hebben een stuurhoek van 73 graden en zijn uitgerust met een draaihoek-indicator. De hoge wendbaarheid is verzekerd dankzij een enkele breedhoek-aftakas en een 20cm korter chassis. De nieuwe TopTech+ rotoren combineren bewezen technologie met een nieuw design. De rotoren hebben een diameter van 2.80 m op de TOP 612 C, 3.07 m op de TOP 702 C en 3.30 m op de TOP 762 C en 11 of 13 tandarmen.

De TOP 702 C and 762 C hebben een curvebaan van 42cm, de kleinere TOP 612 C heeft een curvebaan van 35cm. Deze ruim bemeten curvebanen hebben een geleidelijk verloop zonder steile hellingen voor een rustige loop van de tandarmen met een minimum aan stress op de arm-lagers. De tandarmen zijn gefixeerd met 2 bouten waardoor ze gemakkelijk kunnen verwijderd worden. In geval van schade na een botsing kunnen de tandarmen gemakkelijk vervangen worden. De curvebaan kan aangepast worden aan de veldomstandigheden en gewashoeveelheid. De rotor-aandrijving gebeurt via in olie ondergedompelde tandwielen in een gesloten behuizing. Het kroonwiel met een grote diameter zorgt voor een rustige loop van de rotoren. De gehele aandrijflijn is dichtgewerkt om stof en gewasresten uit de aandrijving te houden en zo de levensduur te verhogen.

Pöttinger

In tegenstelling tot wat de grote rotor-diameters doen vermoeden blijft de transporthoogte onder de 4m op alle modellen, zonder dat de tandarmen moeten weg genomen worden. De maximale transportbreedte is 2.55m. Voor maximale stabiliteit op hellingen is er ook een chassisbreedte van 2,9m mogelijk. De TOP 702 C en TOP 762 C modellen hebben 3 mogelijkheden om de werkbreedte te verstellen (2 mechanische, 1 hydraulische)

De hark-elementen kunnen met verschillende wiel-chassis worden uitgerust: Het standaard 3-wiel chassis (met Multitast bodemvolgend wiel als optie) tot een 5 wiel tandemas versie, dat eveneens kan uitgerust worden met de Multitast-optie.

 

De TOP 702 C en TOP 762 C modellen volgen in het trekkerspoor dankzij de gestuurde achteras. Deze gedwongen sturing is onderhoudsvrij. De TOP 612 C is uitgerust met een vast chassis, maar een stuuras is verkrijgbaar in optie.
De achteras kan uitgerust worden met verschillende banden, zodat de machine optimaal kan aangepast worden aan de omstandigheden.

 

Het heffen en zakken van de rotoren gebeurt via een enkelwerkend ventiel. De werkbreedte kan worden versteld via een dubbelwerkend ventiel. Een oliestroom-verdeler, om de rotoren onafhankelijk van elkaar te kunnen heffen en laten zakken, is ook verkrijgbaar

 

 

%d bloggers liken dit: