Nieuwe Pantera bij Amazone

Amazone introduceert de nieuwe Pantera 4503 zelfrijdende veldspuit. De spuit is uitgerust met het nieuwe Comfortpakket 1 en een innovatieve spuitboomgeleiding. De Pantera 4503 voldoet aan emissienorm 5. Het hart van de Pantera 4503 is een Deutz 6-cilinder motor met 218 pk. 

Onder de afdekkap aan de linkerkant is het SmartCenter verborgen met de vulmengbak en de complete bedieningsarmatuur met vulaansluitingen voor zuigvulling. Het Comfortpakket 1 met de TwinTerminal 3.0 op het bedieningspaneel maakt bediening van de machine nog comfortabeler. Het bevat standaard een automatische vulstop voor de zuigzijde. Optioneel is dit ook beschikbaar voor de perszijde. Het gewenste vulniveau van de spuittank kan worden ingevoerd in de cabine in de ISOBUS-terminal of op het bedieningspaneel in de TwinTerminal. Tijdens het gebruik regelt de roerwerkregeling de roercapaciteit afhankelijk van het niveau in de tank. Bovendien maakt het Comfort-pakket een automatische reiniging mogelijk, die op afstand vanuit de cabine kan worden bediend.
Als alternatief kan de Pantera ook worden uitgerust met het Comfortpakket 2 inclusief een extra schoonwaterpomp. Bij dit pakket kan de machine continu worden gereinigd en kan tijdens het vullen met een zuigslang behalve de spuittank ook de schoonwatertank worden gevuld.

Optioneel kan de Pantera worden uitgerust met de nieuwe actieve spuitboomgeleiding ContourControl en het SwingStop actieve zwiepdempingssysteem met een werkbreedte tot 40 m. De Super L2-spuitboom en de nieuwe Super L3-spuitboom in combinatie met ContourControl beschikken ook over de nieuwe Flex-bediening. Dit maakt het in- en uitklappen 40% sneller.

%d bloggers liken dit: