Nieuwe Pantera 4502-H met 1,7 m bodemvrijheid

 Voor bespuiting van hoge maïsbestanden of zonnebloemen is een grotere bodemvrijheid vereist dan bij andere  akkerbouwgewassen. Om dit mogelijk te maken levert Amazone nu een extra uitvoering met hydraulische hoogteverstelling van het onderstel. Alle machines met deze hoogteverstelling krijgen de typeaanduiding Pantera 4502-H.

Pantera_4502-H_d0_kw_3538_20141002_15De bestuurder kan de complete machine met een druk op de knop omhoog zetten tot 1.7 m bodemvrijheid. In deze verhoogde stand kan de spoorbreedte tussen 2,1 m en 2,6 m worden versteld.  Met de Pantera 4502-H worden de toepassingsmogelijkheden voor gewasbescherming aanzienlijk uitgebreid en de rendabiliteit van de machine verhoogd.

Stuursysteem met rijentaster
Vooral op heuvelachtig terrein en lange werkdagen vereist het uiterste concentratie van de bestuurder om de machine in de hoogste stand nauwkeurig tussen de rijen te sturen. Om dit probleem op te lossen, biedt Amazone in optie een stuurautomaat aan. Het systeem werkt DCIM112GOPROmet een tastbeugel, die de plantenrijen aftast en een automatische stuursysteem dat de wielen van de Pantera exact tussen de rijen laat lopen. Dit zeer nauwkeurige systeem voorkomt beschadiging van de planten en ontlast de bestuurder, zodat hij zich beter kan concentreren op alle andere spuittaken.

%d bloggers liken dit: