Nieuwe overlaadvijzel op Joskin Drakkar

 De Joskin Drakkar polyvalente uitdraaiwagens kunnen nu uitgerust worden met een losvijzel zodat de wagens als overlaadwagen voor  granen gebruikt kan worden, een zaaimachine kan vullen of industriële meststoffen overladen lossen, om maar een paar voorbeelden te noemen. De overlaadvijzel maakt het mogelijk om de productiviteit en de rendabiliteit in de velden te verhogen.

DSC_8297-2Het overlaadsysteem bestaat uit twee delen. Het materiaal wordt door de transportbodem naar een eerste horizontale vijzel gebracht die over de hele breedte van de deur geplaatst is en die door een hydraulische pomp aangedreven wordt (50 l/min). Deze horizontale vijzel verhoogt de capaciteit van de hoofdoverlaadvijzel, die dan het materiaal buiten de laadbak brengt. De aandrijving gebeurt via een hydraulische pomp (150 l/min) maar een mechanische aandriving is ook mogelijk. De aansluiting tussen de twee delen is waterdicht en het vervoerde materiaal kan niet beschadigd worden.

DSC_8280-2De overlaadvijzel, die op de achterdeur van de Drakkar gemonteerd wordt, heeft een diameter van 500mm en een lengte van 4,6 meter. Deze eigenschappen maken het mogelijk om 450 ton per uur te lossen. Een bedieningskastje, dat het mogelijk maakt om het systeem vanuit de cabine van de trekker te bedienen, wordt ook meegeleverd.

Aangezien de vijzel hydraulisch inklapbaar is, kan die veilig en compact vervoerd worden. Een tweede deur is ook meegeleverd om de DRAKKAR polyvalente uitdraaiwagen zonder de vijzel te kunnen gebruiken.

Dankzij deze overlaadoplossing wordt de multifunctionaliteit van de Drakkar nog verhoogd en kan  de machine nog beter ingezet worden.

%d bloggers liken dit: