Nieuwe optie voor AVR Puma 3: ACC, optimaal rooien in alle omstandigheden

Aardappelmachinebouwer AVR presenteert tijdens Potato Europe en de Aardappeldemodag zijn nieuwste optie voor de Puma 3: de All Conditions Control of kortweg ACC.

In plaats van de gewone rooibek kan de gebruiker bij bvb. natte kleigrond opteren voor de ACC. Deze rooibek geeft de mogelijkheid om zonder ook maar enige druk op de ruggen (diabolo-loos, want de diabolo’s zweven boven de ruggen) te rooien. Dit kan in moeilijke rooiomstandigheden gewenst zijn. Er blijven echter diabolo’s gemonteerd in de rooibek om in droge omstandigheden een goede opname te verzekeren. Met de ACC kan de klant dus zelf beslissen, afhankelijk van de omstandigheden om met of zonder diabolo’s te rooien.

De ACC rooibek is één brede rooibek, met 8 grote (900 mm) aangedreven schijven. De dieptecontrole gebeurt door twee hoekopnemers, die de beweging van twee sleepvoeten opnemen. De diabolo’s kunnen ver genoeg van de rug weg gemonteerd worden om de rug niet aan te drukken, maar toch de opname te helpen, de korst te breken indien nodig en te dienen als mechanische veiligheid. De diepteregeling via diabolo is met cilinder te regelen vanuit de cabine.

Praktisch
De nieuwe Puma 3 met de ACC optie zal demodraaien tijdens de Aardappeldemodag in Westmaas (NL) op 31 augustus en statisch te bezichtigen zijn tijdens Potato Europe in Villers-St-Christophe (FR) op 14 en15 september.

Bewaren

%d bloggers liken dit: