Nieuwe NG-H middenklasser rotorkopeg bij Kverneland

Kverneland introduceert de vernieuwde NG-H serie rotorkopeggen. Het is een doorontwikkelde en verbeterde versie van de bestaande NG-H 101-serie . De machine is gebaseerd op de bekende NG-H 101 modellen, maar het gewicht is minder (op 3m 65kg lichter) en de horizontale aandrijving is versterkt.

De nieuwe H-serie heeft een nieuw ontwerp van het horizontale frame welke al succesvol is op de Kverneland F30 opklapbare rotorkopeggen. Het gebruik van een dubbelwandige aandrijfbak maakt de machine stabieler; het frame wordt zelfdragend zonder zwaarder te worden en de strakke uitstraling blijft behouden. Belangrijke kenmerken zoals de rotorafstand van 25cm, de dubbele conische lagering en de modulaire tandhouder bleven ongewijzigd. De kop kreeg wel een update: deze is lichter en biedt aanspanning met Cat. II en Cat III trekkers, maar de integratie met alle typen zaaimachines bleef behouden.

Een beter zwaartepunt is een belangrijke verbetering, evenals de gereduceerde benodigde hefkracht van de H-serie vergeleken met het NG-H 101 model. De werkbreedtes voor de nieuwe H-serie zijn 3.0 m, 3.5 m en 4.0 m.

De accessoires voor de nieuwe Kverneland H-serie zijn ook verbeterd zoals de pakkerwals, egalisatiebalk en sporenwissers; daarnaast zijn ook de zijplaten en rolaankoppeling aangepast. De focus lag hierbij op het verminderen van onderhoud en het vereenvoudigen van veldinstellingen. Door het gebruik van gestandaardiseerde onderdelen is de prijs nog concurrerender geworden.

De aandrijving (190pk) van de H-serie is dezelfde als op de NG-H 101 en F30 dankzij de hoge betrouwbaarheid en goede eigenschappen. De aftakas wordt nu standaard van Walterscheid geleverd. Een verbeterde tandvorm en vernieuwd anti-slijtmateriaal op de tanden (optioneel) dragen bij aan het verlagen van de vermogensbehoefte en brandstofbesparing en verzekeren een langere levensduur welke kosten bespaart.

%d bloggers liken dit: