Nieuwe McConnel VFRT armmaaiers

Het programma McConnel armmaaiers wordt uitgebreid met een nieuwe serie machines: de VFRT serie. De VFRT machines zijn uitgevoerd met een combinatie van 2 veel gevraagde eigenschappen: een telescopische arm èn een VFR systeem. Enerzijds wordt hiermee een compacte armmaaier gebouwd met optimale reikwijdte, anderzijds zorgt het VFR systeem voor een ongekende flexibiliteit doordat de arm hydraulisch naar voren en naar achteren gepositioneerd kan worden. De chauffeur heeft een ideale werkpositie met goed zicht op de maairotor en het te bewerken gebied.

De machines zijn zeer eenvoudig op- dan wel af te bouwen aan de tractor. Binnen een ½ uur kan een machine aan- of afgebouwd worden en kan de tractor voor andere werkzaamheden ingezet worden.

De serie VFRT machines is bijzonder geschikt voor gemeentes, waterschappen en loonwerkers, mede doordat deze armmaaiers uitgerust kunnen worden met een veelvoud aan andersoortige werktuigen dan een maairotor. Te denken valt aan takkenscharen, cirkelzagen, onkruidborstels of een greppelreiniger. Naar wens zijn de maairotoren uit te rusten met een afvoerband.

Tot de standaard uitrusting behoren een elektrisch-proportionele Revolution bediening en het gepatenteerde EDS systeem voor volautomatische zweefstand.

De eerste serie machines worden leverbaar met 7.20 of 8.00m reikwijdte. Door een 108° draaiing van de arm naar achteren kunnen moeilijk bereikbare hoeken uitgemaaid worden en wordt een compacte transportstand bereikt. De zwenkcilinder in combinatie met een automatische retourstelling van de arm zorgen voor de aanrijdbeveiliging bij overbelasting.

De constructie van deze machines laat een gemakkelijk onderhoud toe. Het overzichtelijk gepositioneerde ventielenblok (met 85 pk vermogen op de maairotor!) is goed toegankelijk, alsmede de andere componenten. Een eenvoudig te (de-)monteren afdekkap beschermt de gevoelig onderdelen tegen weersinvloeden en gevaren van buiten af.

Beide modellen worden geleverd met een parallelle armvoering, zodat de positie van het werktuig niet verandert bij een verandering van de reikwijdte. Het vereenvoudigd daarmee de bediening zoals bijvoorbeeld bij het gebruik van een heggenschaar.

Deze machines zullen voor het eerst gepresenteerd worden tijdens de Agro Techniek Holland beurs in Biddinghuizen van 10 t/m 13 september op stand nummer 1.04 op veld B.

%d bloggers liken dit: