Nieuwe Liebherr verreikers

Liebherr, bij ons vooral gekend van zijn grondverzetmaterieel, heeft tevens verreikers in zijn gamma. Onlangs stelde Liebherr drie nieuwe modellen met 7 meter hefhoogte voor. Het standaardmodel is de TL 432-7. Hij heeft een maximaal laadvermogen van 3,2 ton. De twee andere modellen zijn op dit model gebaseerd. Het zijn de TL 436-7 en TL 441-7 resp. met een laadvermogen van 3,6 en 4,1 ton.

De drie modellen zijn standaard uitgerust met een nieuwe Deutz viercilinder turbomotor van 101 pk (74 kW). Deze is uitgerust met DOC-filter en voldoet aan de Stage 3b-normen. Liebherr biedt ook de verreikers aan met een 122 pk (90 kW) motor en een verhoogd hydraulisch debiet.
De koelventilator is hydrostatisch aangedreven en elektronisch gestuurd met koeling naar behoefte. Een omkeerbare fan is in optie verkrijgbaar.

Dankzij de hydrostatische rijaandrijving is de snelheid traploos regelbaar en kan er precies en snel gemanoeuvreerd worden. De volledige bediening van de verreiker gebeurt met de joystick. De schakelknop van de V/A bediening is geïntegreerd op de joystick.

Verder onderscheiden deze verreikers zich door hun lage zwaartepunt dat hen uiterst stabiel maakt, door hun compactheid en door hun wendbaarheid. Sturen kan met twee wielen, vier wielen of hondengang.

%d bloggers liken dit: