Nieuwe Krone BiG X: machine van het jaar 2018

Met de titel “Machine van het jaar 2018”werd op de Agritechnica in Hannover, Duitsland de nieuwe BiG X serie (BiG X 680, BiG X 780 en BiG X 880) bekroond. De nieuwe BiG X werd overtuigend winnaar met hoge punten van de jury, die bestaat uit nationale en internationale landbouw journalisten.

Bijzondere highlights van de nieuwe serie hakselaar is de wereldwijd eerste eigenaardige cabinelift. Hiermee kan de chauffeur de gehele cabine, door middel van een hydraulische schaarlift ongeveer 70 cm omhoog liften. Hierdoor verkrijgt de chauffeur een perfect overzicht over de maisplanten en natuurlijk in de transportwagen, zowel naast de hakselaar als tijdens het loshakselen.

Ook onder de aspecten comfort en flexibiliteit scoort de nieuwe BiG X veel punten met zijn nieuwe Multi tank concept. Doordat er wereldwijd verschillende klantenwensen zijn betreft tankinhoud (diesel, ad-blue, toevoegmiddel en water), kan de klant nu zijn eigen tank concept kiezen uit zeven verschillende varianten. Dit maakt het mogelijk voor de hakselaar om voldoende vloeistof te tanken voor een gehele dag zonder tankstop.

Voor maximale flexibiliteit tijdens de maisoogst (van 3 mm tot 30 mm haksellengte) biedt Krone het Optimaize Universal package aan.

Tot slot scoort het nieuwe motorconcept ook veel punten. De nieuwe motorleverancier Liebherr biedt een motor aan met een onderhoudsinterval van 1000 motoruren, voor het vervangen van motorolie(-filters) en brandstoffilters.

Met de erkenning “Machine van het jaar 2018” bezit Krone voor de derde keer op rij de felbegeerde titel in de categorie veldhakselaars. In 2016 voor de BiG X 630; en in het jaar 2014 voor de serie BiG X 480/580.

%d bloggers liken dit: