Nieuwe Kobelco minigravers: stiller en zuiniger

Kobelco lanceert twee nieuwe minigravers, de SK30SR-6 en de SK35SR-6, resp. een 3 en 3,5 ton machine. Beide machines zijn uitgerust met een nieuwe Yanmar motor, type 3TNV82. Volgens Kobelco is het verbruik spectaculair gedaald: 25% in de S-mode (normaal gebruik) en 15% in de H-mode.

Deze motor levert 5,6 pk minder dan de Yanmar motor (type 3TNV88) van hun voorgangers in de 5 klasse, evenwel met behoud van hetzelfde hydraulisch vermogen. Vooral het efficiëntere hydraulische systeem zorgt voor brandstofbesparing. De derde pomp, voorheen enkel gebruikt voor het schuifblad en het zwenken, wordt nu ook gebruikt voor de giek en de graafarm. De schakeling van deze actuatoren volgens het ‘Flow Sharing’ principe reduceren de belasting op het hydraulisch systeem waardoor de motor minder verbruikt.

Beide machines zijn standaard uitgerust met het Integrated Noise and Dust Reduction Cooling System (iNDr) van Kobelco. Deze technologie, die in 2012 ontwikkeld werd voor de grote graafmachines wordt nu voor het eerst in deze categorie van graafmachines toegepast. iNDr verlaagt het geluidsniveau van de machine met 7 dB en filtert het stof zowel voor de airconditioning als voor het koelsysteem van de motor.
Airconditioning is standaard op alle modellen van de 6 klasse.

%d bloggers liken dit: