Nieuwe Joskin Tornado stalmeststrooier

Met een bakhoogte van 113cm en een laadvolume van 12m³ is deze stalmeststrooier de kleinste in het Tornado3-gamma
Met een bakhoogte van 113cm en een laadvolume van 12m³ is deze stalmeststrooier de kleinste in het Tornado3-gamma

Om aan de vraag uit de markt te kunnen beantwoorden heeft JOSKIN een nieuw model toegevoegd aan zijn gamma van TORNADO3 stalmeststrooiers: de T5511/12V.

Met een laadbak van 113 cm hoog en 5,50 m lang is deze Tornado de laagste binnen het TORNADO3 gamma. Door deze lage bakhoogte kan deze stalmestverspreider eenvoudig geladen worden met quasi alle types laders. De hoogte van de achterstrooiwals wordt verminderd tot 2m30, terwijl de strooispiralen dezelfde diameter hebben behouden (Ø 219 mm buis en Ø 1010 mm spiralen). Het aandrijvingssysteem heeft alle kenmerken van de grootste modellen van het gamma van JOSKIN stalmeststrooiers bewaard, met name: de dubbele beveiliging op de aandrijving (een elastische koppeling tussen de kasten alsook een tweede elastische koppeling tussen de kasten en de strooiwalsen).

Deze constructie verenigt dus de talrijke al bewezen en beproefde kwaliteiten van het TORNADO3 model met een kleinere capaciteit (12 m³ – 14,75 m³ met opzetschotten van 250 mm), wat geschikt kan zijn voor intensieve gebruikers van kleinere machines.

Bekijk de Tornado3 in actie!

%d bloggers liken dit: