Nieuwe invoerder voor Harcon levellerbakken en kilverborden

Harcon levellerbakken en kilverborden, ontwikkeld en gefabriceerd in Nederland, worden voortaan in België ingevoerd en verdeeld door Pieter Blomme van Dranicon. De compacte levellerbakken kunnen aangebouwd worden aan elk type compacte wiellader.

De Harcon levellerbakken hebben een minimum bladbreedte van 140 centimeter, maximaal loopt dit op tot 2 meter. De minimale werkbreedte bedraagt, afhankelijk van het type, 1,4 meter, maximaal wordt dit het dubbele. De machines hebben standaard een hydraulisch dubbel afschotframe, wat zowel vooruit als achteruit volledig automatisch levelen mogelijk maakt. Door de vormgeving van de bak kunnen kleine hoeveelheden aanvulmateriaal vooraan mee genomen worden, bij het achteruit levelen kan met open deuren een grotere hoeveelheid materiaal meegetrokken worden.

De aansturing van de levellerbak gebeurt via laser, optioneel kan de machine ook via GPS aangestuurd worden voor complexere projecten. Het dubbele afschotframe maakt levellen in beide richtingen mogelijk, maar ook terreinen onder afschot levellen is mogelijk.

“We zien meer en meer projecten waar kleiner levelwerk nodig is. De grotere bulldozers en graders zijn te groot om dit werk te kunnen doen. Door een compacte wiellader in te zetten met een Harcon levellerbak, kan snel en accuraat een terrein vlak gelegd worden voor de volgende werkzaamheden, of dit nu bestrating is, gazon zaaien of perken aanleggen,” vertelt Pieter Blomme. “De machines zijn in Nederland ontwikkeld en worden ook daar gebouwd, dit maakt het ook gemakkelijk om eventuele aanpassingen die een klant vraagt snel door te voeren.”

Behalve de verkoop van de levellers en kilverborden plaatst Dranicon ook laserbesturingen op bestaande machines. Deze DTech D4000 besturingen werken met verschillende types ontvangers en kunnen voorzien worden van hellingssensoren en tasters.

%d bloggers liken dit: