Nieuwe importeur voor Lucas voermengwagens in België.

Vanometaal uit Vichte is sinds half januari de nieuwe importeur van Lucas machines uit Frankrijk. Lucas is een toonaangevende Franse constructeur (uit La Verrie in de Vendée-streek) van machines voor het voederen van (grote) kudders. Zo hebben zij ondermeer kuilvoersnijders-verdelers, stroverspreiders en voermengwagens in hun gamma.

Op AgriFlanders heeft Vanometaal de Castor+ 60 RUC op de stand staan. Deze mengwagen heeft een “TWIN”-schuifbodem waarmee balen onafhankelijk van elkaar naar voren gestuwd kunnen worden, vlindermessen op de vreetwals (48 of 96 stuks) en een 2de stuurstand achteraan de machine om de machine ook te kunnen bedienen zonder telkens in de trekker te moeten klimmen. De uitlaatklep is 270° zwenkbaar en kan optioneel verlengd worden. In de werpturbine zijn gebreveteerde tegenmessen gemonteerd die 0,5 cm boven de schoepen uitkomen zodat in de turbine ook nog versnijding plaats vindt.

De uitwerppijp kan zowel gebruikt worden voor het strooien van stro als voor het verdelen van voer.

Eveneens nieuw in het gamma van Vanometaal zijn de machines van Ferri. Ferri is een Italiaanse fabrikant die al meer dan 150 jaar machines maakt voor groenonderhoud zoals bermmaaiers, klepelmaaiers, bosmaaiers en telegeleide maaiers.

%d bloggers liken dit: