Nieuwe Güttler Mayor 820 en voorwerktuigen mogelijk voor alle Mayor walsen.

Op Agritechnica 2017 presenteerde Güttler de Mayor 770 met 7,70m. werkbreedte en werd de Mayor serie uitgebreid met onder andere hydraulische drukverdeling en automatisch inklapbare stabilisatie.

Als gevolg van de structurele veranderingen in de landbouw  is besloten om de basismachine 6,40m nu ook verder te verbreden naar 8,20m werkbreedte. Verder is er vanaf maart 2018 voor alle Güttler Mayor walsen keuze uit twee verschillende voorwerktuigen. Deze kunnen ook voor bestaande Mayor walsen worden gebouwd. Naast een zware, in parallelogram opgehangen egalisatiebalk, kan ook worden gekozen voor een zogenaamd ripperboard, verend opgehangen platen met 12 mm dikke tanden.  Bij gebruik van de Mayor wals achter een wiedeg in de graslandverzorging kan het voorwerktuig omhoog worden geklapt.

Met de Güttler zelfreinigende 45/50 cm prismawals met de Gouden Hoeftrap© wordt op de akker een ideaal zaaibed gemaakt; vast van onderen en mooi kruimelig van boven. Het verdampen van waardevol bodemvocht wordt aldus voorkomen en bovenop is geen kans op dichtslibben. Op grasland wordt de groei en uitstoeling van de grassen gestimuleerd en nieuw zaad wordt in de bodem vastgelegd. In combinatie met een Güttler wiedeg en pneumatisch zaaiapparaat kan perfect grasland worden verzorgd. Net als bij andere Güttler walsen lopen ook bij de Mayor alle prismaringen in één rij, zodat kort draaien mogelijk is zonder bodembeschadigingen.

 

%d bloggers liken dit: