Nieuwe getrokken schijvenmaaier van Kuhn

De nieuwe getrokken Kuhn schijvenmaaier GMD 5251 TC vervolledigt het GMD-gamma. Met een werkbreedte van 5,20 m is het met deze maaier mogelijk om een uitzonderlijk hoge capaciteit te halen, zelfs met een relatief lichte trekker.
SIZED_GMD 5251 TC - Travail - Lindner - ray grass (12)De GMD 5251 TC is uitgerust met een onderhoudsvrije OPTIDISC-maaibalk met 12 schijven voorzien van snel verwisselbare messen FAST FIT en van de Protectadrive-aandrijving met vervangbare modules. De GMD 5251 TC is erop voorzien om intensieve werkzaamheden uit te voeren en te werken in moeilijke omstandigheden. Zo is deze maaier uitgerust met elementen die hun doeltreffendheid reeds hebben bewezen en vaak gebruikt worden op de maaikneuzers, zoals de GYRODINE-aankoppeling. Deze machine biedt een zeer goede bodemvolging dankzij de veerophanging met 4 krachtige veren en de speciale kinematica van de verbindingsstangen. De aankoppeling met centrale dissel en Gyrodine-kop verzekeren een grote wendbaarheid en laten toe om zowel links als rechts van de tractor te maaien. De grote wielen vermijden insporing en rijden niet op het gemaaid gewas.
Door een eenvoudig en doeltreffend mechanisme kan deze machine zeer snel omgesteld worden van transport- naar werkstand en omgekeerd. Dit maakt deze machine ook in transport zeer wendbaar.

%d bloggers liken dit: