Nieuwe generatie Miedema hallenvullers

Miedema introduceert de nieuwe 80 cm brede serie ML (Miedema Loaders) hallenvullers. De ML-hallenvullers zijn gemaakt om aardappelen met een maximale productvriendelijkheid en capaciteit in te schuren.

ML_1980_HR1De ML-reeks wordt gekenmerkt door een modern en representatief design en maakt gebruik van de nieuwste technologiën. De 80 cm brede en diepe trogband heeft een capaciteit van meer dan 150 ton/u, bij een productvriendelijke transportbandsnelheid. Het uiteinde van de transporteur is knikbaar waardoor er perfect ingespeeld kan worden bij het vullen van schuren of vrachtwagens. De hallenvullers kunnen uitgevoerd worden met de X-Stream toevoerband. Dit is een korte, vlakke transportband aan de instortzijde en garandeerd uitmuntende productvriendelijkheid. Daarnaast zorgt deze voor een hogere continue capaciteit, zelfs tot 15% extra bij een gelijke bandsnelheid.

De hallenvullers met lengtes van 16, 19 of 22 meter blinken uit in gebruiksgemak waarbij de schakelkast geïntegreerd is in het design van de machine. Via een draadgebonden (of optioneel draadloze) afstandsbediening zijn alle essentiële functies eenvoudig te bedienen. De hallenvullers kunnen volledig klantgericht samengesteld worden door middel van 3 vulprogramma’s: Farmer, Comfort, Dynamic. De ‘Farmer’ is een standaard vulprogramma en werkt met ultrasoon zijwanddetectie i.p.v. palen. De ‘Comfort’ is dan weer geschikt voor het vullen van cellen in terrassen. Het nieuwe ‘Dynamic’ vulprogramma is ook geschikt voor het vullen in terrassen en als heeft als extra de optie ‘Top-Fill’. Met ‘Top-Fill’ wordt de ML op constante hoogte gehouden bij het afvullen van de laatste laag. De capaciteits compensatie zorgt er op zijn beurt voor dat de band sneller draait bij een steilere opvoerhoek.

%d bloggers liken dit: