Nieuwe dieren in het AVR inschuurgamma: de Cobra en Falcon

In augustus introduceert AVR 2 nieuwe innovaties op vlak van inschuurtechniek: de Cobra en Falcon. De Cobra is een hallenvuller waarvan de lengte 15 – 17 of 19 meter is. De breedte van de band is telkens 80 cm. De Falcon is de nieuwe stortbunker met 2.4 meter werkbreedte op de rollenset en een lengte van 4.5 of 6 meter. Inschuurdemonstraties vinden plaats tijdens de Aardappeldemodag in Westmaas (NL) en Potato Europe in Villers-Saint-Christophe (FR).

Blijven ontwikkelen, uitgebreid testen

DSC_0290Voor een fabrikant van landbouwmachines is het belangrijk te blijven ontwikkelen. De noden van landbouwers en loonwerkers blijven evolueren zodat hun machines daarop afgestemd moeten worden. “Dat bracht ons tot de ontwikkeling van de Cobra en Falcon. Uniek is bv. de 100% zachte bunkerbodem van de Falcon en de ongeëvenaarde capaciteit van de Cobra, dit dankzij de dubbele aandrijving met beklede trommelmotoren.” Aldus Sales & Marketing Directeur Stefaan Dierickx. “Om de gebruiker te verzekeren van een optimaal product waarmee ze met een gerust hart hun kostbare oogst veilig kunnen inschuren, testen we onze prototypes geruime tijd uitgebreid in het veld. Het is zeer belangrijk dat je een doordacht product aanbiedt, waarmee je aardappelen snel, aardappelvriendelijk en efficiënt kan inschuren.”

“Wat betreft de naamgeving hebben we alle collega’s laten meedenken. Falcon is een krachtige naam voor een krachtig, robuust toestel, en misschien lijken de zijschotten wel wat op z’n gespreide vleugels… De oorsprong van de Cobra-naam vind je in de analogie van de vorm en bewegingen van een cobra-slang en de lange hallenvuller.”

Nieuw bij de Cobra is onder andere de hydraulische wielaandrijving. De countergewichten zitten op de zijkant waardoor er geen dichting is onder de transportband (om aarde-ophoping te vermijden). Het besturingssysteem (CAN-bus) met touchscherm en robuust keypad is volledig nieuw ontwikkeld door AVR.

De elektrisch aangedreven transportband vraagt minder vermogen bij dezelfde belasting. Door de open constructie is de machine goed toegankelijk voor onderhoud en controle en wordt vuilophoping onder de band vermeden. Door ruim bemeten contra-gewichten aan beide kanten is de machine stabiel bij gebruik.  De traploos instelbare snelheid van de hydraulisch aangedreven wielen zorgt voor een gelijkmatige verdeling/toevoer van aardappelen in de schuur. De dubbele instorttrechter garandeert ook bij een steile positie van de band nog een goede afdichting. Doordat de trechter zo compact (laag) mogelijk uitgetekend is, wordt de valhoogte zo klein mogelijk gehouden. De dubbele aandrijving is trekkend opgesteld. Dankzij het dubbele contactoppervlak van de aandrijving draait de band zonder slippen.De insnoerrollen bij de motoren drukken de transportband goed tegen de trommel van de aandrijving zodat er nog eens 10 tot 15% meer contactoppervlak is. Wand-, en productsensoren geven de mogelijkheid tot semi-automatisch vullen. Ook het vullen tussen virtuele muren, bv. voor complexere bewaarloodsen, behoort tot de mogelijkheden.

 

%d bloggers liken dit: